Biden je pripravený zúčastniť sa debaty s Trumpom
27 | 04 | 2024 I Ivan Mihale

Americký prezident Joe Biden povedal, že je pripravený zúčastniť sa debaty so svojím oponentom Donaldom Trumpom. Uviedol to v rozhovore s novinárom Howardom Sternom v rádiu Sirius XM.

"Neviem kedy. Som nadšený, že s ním môžem debatovať," povedal Biden. Stojí za zmienku, že Trump opakovane vyzýval Bidena, aby sa zúčastnil debaty. Podľa republikána bude schopný preukázať prítomnosť kognitívnych problémov u amerického vodcu.

Tri kolá diskusií sa uskutočnia od 16. septembra do 9. októbra. Prezidentské voľby v USA sú naplánované na 5. novembra 2024.

Pohľad odborníka na zdravie Bidena

Profesor na Univerzite Johnsa Hopkinsa uviedol, že Biden vykazuje známky progresívnej demencie súvisiacej s vekom bez nádeje na zlepšenie.

"Kognitívny pokles (Bidena) sa deje priamo pred našimi očami. Existuje veľmi viditeľný rozdiel medzi tým, ako funguje dnes, v porovnaní spred povedzme piatich rokov. A to je naozaj smutné," povedal profesor Johns Hopkins University.

Profesor zdôraznil, že je normálne, že každý človek niekedy mieša slová a robí chyby v reči. V prípade Joe Bidena však výpadky pamäti a spomalená reč postupujú tak rýchlo, že spôsobujú značné obavy.

"Pri takejto dynamike je veľmi nepravdepodobné, že dôjde k náhlej stabilizácii. "Toto je zrejmá demencia súvisiaca s vekom," varoval Macari.

Opäť terčom kritiky

Vystúpenie Joea Bidena v americkom štáte Virgínia malo byť v skutočnosti zamerané na miliardový projekt ochrany klímy. No namiesto toho sa americký prezident opäť raz stal terčom trpkého posmechu. Ďalší detail vystúpenia Joea Bidena v americkom štáte Virgínia vyvolal rozruch, keď sa prezidentovi USA opäť raz vysmievali.

Nevie už ani sám chodiť?

Keď Biden konečne pustil ruku poslankyne, vyzeralo to, že 81-ročného prezidenta úplne ovládol zmätok. Joe Biden sa zdal očividne bezradný a prekvapený, keď zrazu stál pred skupinou novinárov, ktorí od neho všetci chceli vyjadrenie. Ako jeleň vo svetle reflektorov, o čom svedčil jeho nechápavý výraz a prekvapene zdvihnuté ruky.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik