Robert Kaliňák: V prípade problému sa ubránime jedine improvizáciou (VIDEO)
26 | 04 | 2024 I Eka Balaskova

Minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SSD) pripomína, že pravicové vlády pre ľudí nespravili doslova nič, len sa ich politici a spriaznené médiá šli „pretrhnúť od kriku“ o tom, ako sa na nemocnici postavenej za vlády Smeru niekto musel riadne nabaliť. Vo videu na sociálnej sieti pripomína, že tie isté pravicové vlády počas svojej vlády doslova odzbrojili Slovensko. Ministerstvo obrany v tohoročnom rozpočte získalo viac peňazí, čo mu aj pre Slovákov na východe umožní postaviť špičkovú nemocnicu. Práve o nej Kaliňák hovoril v relácii Otvorene s Annou Vargovou na Rádiu Slovensko.

Robert Kaliňák už na úvod svojho mandátu vyhlásil, že zvyšovanie rozpočtu na armádu potrebujú pocítiť aj občania zvyšovaním kvality infraštruktúry, ktorá slúži v tzv. vojensko-civilnom rozhraní a tiež vysvetlil, prečo padla voľba práve na Prešov. Pripomenul, že Lipšicov ÚŠP vyšetroval len politické vykonštruované kauzy a aj nemocnica, ktorá bola vybudovaná za vlády Smeru bola za Matovičovej vlády doslova rozpredaná. Témou bola aj neexistujúca slovenská protivzdušná obrana.

Vojensko-civilné rozhranie

Minister obrany tvrdí, že zvýšený príjem do rezortu obrany musí pocítiť nie len samotný rezort, ale aj občania.

„To znamená tam, kde aj vojaci využívajú danú infraštruktúru, aj občania. Zdravotníctvo patrí medzi ne,“vysvetľuje minister s tým, že rezort obrany preberie nemocnicu, ktorá je v exekúcii. Ministerstvo obrany tak zabezpečí zachovanie zdravotnej starostlivosti pre celú spádovú oblasť.

PERFEKTNÝ FÍGEĽ KALIŇÁKA A FICA! TLIESKAM
Slovensko nevie 40 rokov postaviť ústrednú nemocnicu na Rázsochách. Výstavba nových nemocníc v Martine a Banskej Bystrici z peňazí plánu obnovy sa čoraz viac komplikuje a ich hrubé dokončenie do roku 2026 je už dnes ilúziou. Ako by to nestačilo,... Čítať ďalej
20 | 04 | 2024 | Diana Zaťková

Certifikát čistoty od Lipšica

Robert Kaliňák pripomenul, že dnes už zrušený ÚŠP nevyšetroval, ani nepreukázal žiadne „nabaľovanie sa“ bývalých vlád. „Všetky tie veci boli politické, ohľadne tlačových konferencií a podobne,“dodáva minister obrany.

Zistenia okolo stavby nemocníc.

Kaliňák pripomenul, že zvlášť pravicová časť politického spektra vie zhodiť zo stola všetko, čo bolo za vlád Smeru vybudované s argumentom, že sa niekto nabalil.

„Potom, keď sa zistí, že súkromník svoju nemocnicu postavil drahšie, proste tá efektivita bola mimoriadna, niekde na úrovni 1400 eur na meter štvorcový, má tam najlepšie diagnostické prístroje, potom prišla vláda Igora Matoviča, rozpredala najmodernejšie laboratóriá, dali preč lekáreň, no klasické tie rozkrádačky,“hovorí Robert Kaliňák o tom, ako dopadla nemocnica sv. Michala s tým, že Smer sa vždy sústredil na výsledky.

Protivzdušná obrana

Robert Kaliňák avizuje, že slovenskú protivzdušnú obranu bude treba nie len vrátiť na pôvodnú, plánovanú úroveň, no vzhľadom na situáciu v susednej krajine ju bude treba ďaleko viac posilniť.

„Ťažko sa mi reaguje na to, čo sa dialo uplynulého tri a pol roka, nevidel som inú krajinu, ktorá by odovzdala celý svoj protivzdušný systém,“konštatuje minister, podľa ktorého na prípadný problém nie sme schopní reagovať inak, ako improvizáciou.

Sulík si všimol, že Ódor klame. Expremiér reaguje na Blahu
Podpredseda NR SR a kandidát do EP Ľuboš Blaha (Smer-SSD) je presvedčený, že bývalý apolitický premiér úradníckej prezidentkinej vlády Ľudovít Ódor (PS) nehovorí pravdu a zámerne vyvoláva strach. Podľa Blahu si to všimol už aj Richard Sulík (SaS).... Čítať ďalej
25 | 04 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik