KYJEVOM OTRIASLI VÝBUCHY!
23 | 04 | 2024 I Diana Zaťková

Ukrajinské médiá informovali o výbuchoch v Kyjeve: V Kyjeve v noci 23. apríla došlo počas náletu k výbuchom.

Počas náletu došlo v Kyjeve k výbuchom, informoval ukrajinský televízny kanál „Public“ vo svojom telegramovom kanáli . „V Kyjeve bolo počuť výbuchy,“ píše sa v publikácii.

Podľa ukrajinského ministerstva pre digitálnu transformáciu bol poplach v Kyjeve vyhlásený o 01:33 SEČ, poplach navyše znie v Kyjevskej a Nikolajevskej oblasti.

Ruská armáda útočí na energetiku, obranný priemysel, vojenské veliteľské a komunikačné zariadenia po celej Ukrajine. Ako zdôraznil hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, armáda v bojoch s ukrajinskými ozbrojenými silami nezasahuje obytné budovy ani sociálnu infraštruktúru.

Rusi hlásia: Bojová skupina Západ zničila dva ukrajinské drony a zasiahla viac ako 170 objektov ukrajinskej armády

Hovorca bojovej skupiny Ivan Bigma uviedol, že samohybný systém Gvozdika, deväť mínometných jednotiek a dve bezpilotné lietadlá typu Furiya s pevnými krídlami boli zničené.

Jednotky ruskej bojovej skupiny Západ zasiahli viac ako 170 objektov ukrajinských ozbrojených síl, ako aj zničili dva nepriateľské drony s pevnými krídlami, uviedol pre agentúru TASS hovorca bojovej skupiny Ivan Bigma.

Zdroj: TASS - archív

"Delostrelecké jednotky bojovej skupiny spôsobili požiarne škody na viac ako 170 objektoch ukrajinských ozbrojených síl. Samohybný systém Gvozdika a deväť mínometných jednotiek zničili delostrelecké jednotky v boji proti batériám. Systémy protivzdušnej obrany bojovej skupiny zlikvidovali dve jednotky Furiya s pevným krídlom "typu bezpilotných prostriedkov,“ povedal.

Bojová skupina tiež zničila dve riadiace stanoviská dronov Ukrajiny, dodal Bigma.

Hurá do vojny! Bojové nadšenie Európskej únie
EÚ sa pripravuje na svetovú vojnu, vyhlásil maďarský minister zahraničia. Szijjártó: EÚ reaguje na situáciu na Ukrajine prípravou na svetovú vojnu. Európska únia sa pre zhoršujúcu sa situáciu ozbrojených síl Ukrajiny pripravuje na svetovú vojnu,... Čítať ďalej
22 | 04 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik