AKTUÁLNE Na Slovensko sa RÚTI BIRUTA! Čo nás čaká?
23 | 04 | 2024 I Diana Zaťková

Počasie rozdelí krajinu: Niekde BÚRKY, inde SNEH! Počasie je v posledných dňoch ako na hojdačke a na veľký zvrat sa treba pripraviť aj v najbližších hodinách. Na Slovensko sa valí tlaková níž, ktorá dostala meno Biruta. Tá má spôsobiť veľké rozdiely v počasí v jednotlivých častiach krajiny. Niekde prinesie vlnu výdatného dažďa a ochladenie, inam zase búrky, informuje portál regiony.sk s odvolaním sa na iMeteo.sk.

Tlaková níž mieri do našej oblasti od Jadranského mora a prvé zrážky prinesie už v utorok. Pršať by malo už počas dňa, a to predovšetkým na západnom Slovensku.

Zhoršenie situácie nastane v noci z utorka na stredu, kedy by sa malo rozpršať postupne na celom našom území. V priemere by malo spadnúť 10 až 20 mm zrážok, no na západe môže byť úhrn zrážok 20 až 30 mm.

Pripravte sa na búrky aj sneženie

Počas stredy by počasie malo priniesť rôzne zvraty a prekvapenia. V prvom rade bude krajina rozdelená na teplejšie a chladnejšie lokality. Kým na východe bude teplejšie s teplotami od 9 do 15 stupňov, na západe a v Žilinskom kraji sa očakávajú teploty len od 3 do 9 stupňov.

Na juhovýchode Slovenska sa v stredu môžu dokonca tvoriť búrky, v oblasti severozápadného Slovenska hrozí aj sneženie. Hranica sneženia by mohla klesnúť na 500 metrov, čo znamená, že snehovú prikrývku netreba čakať len na horách, ale napríklad aj v Žilinskom a Trenčianskom kraji.

Vyzerá to tak, že kabáty a teplejšie oblečenie ešte netreba odkladať, pretože sa vám v najbližších dňoch zídu. Hlavne na západe krajiny treba rátať so zimou a nepríjemnými nižšími teplotami. Počas noci môže dokonca aj mrznúť.

LEGISLATÍVNA RADA VLÁDY SCHVÁLILA NÁVRH VLÁDNEHO ZÁKONA O STVR!
To bolo kriku na námestiach - RTVS si nedáme! Opozícia už vážne nevedela, ako udržať ľudí v strachu, chaose a v protestoch. Po tom, čo stroskotala srdcervúca podpora Lipšicovi a jeho ľudí, útoky na ministerku kultúry, útoky na Petra Pellegriniho,... Čítať ďalej
23 | 04 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik