Padne po Artemovsku i Avdijivke Zelenského kliatba aj na Časiv Jar?
21 | 04 | 2024 I Ivan Brožík

Kam vkročil, tam to bojisko padlo. Roznáša Zelenskyj po ukrajinských mestách kliatbu? Navštívil Bachmut, mesto padlo. Navštívil Avdijivku, mesto padlo. Najnovšie navštívil Časiv Jar a mesto, zdá sa neodvratne, padne. Všimol si web svpressa.ru.

Bachmut, je mesto na východe Ukrajiny v Doneckej oblasti, centrum Bachmutského rajónu. Na začiatku roku 2022 malo mesto približne 70-tisíc obyvateľov. Avdijivka je mesto v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, ležiace 15 kilometrov severne od oblastného mesta Doneck. Mesto malo kedysi približne 31 tisíc obyvateľov. Časív Jar je mesto v Doneckej oblasti na Ukrajine. K roku 2016 malo zhruba 13,5 tisíc obyvateľov. Dnes sú to mestá duchov a - zákopy, ktoré navštívil prezident Zelenskyj. Bachmut a Avdijivku už vojská Ruskej federácie oslobodili, Časiv Jar je otázkou už len niekoľkých hodín. Ukrajina ničila tieto oblasti už od roku 2016.

Dobré znamenie?

Citovaný web sarkasticky uvádza, že návšteva Zelenského v zákopoch mesta Časiv Jar je dobrým znamením pre tých, ktorí ukrajinskú genocídu mesta prežili. Píše, že ani samotní príslušníci 41. mechanizovanej pešej brigády Ukrajiny nebboli návštevou zelenského práve nadšení. 

Rozvášnil iba hnev

Podľa nami citovaného zdroja "slová šéfa kyjevského režimu o „ukrajinskom Donbase“ vyvolali hnev medzi miestnymi používateľmi sociálnej siete X (predtým Twitter, v Ruskej federácii zablokovaný). Jeden z nich poukázal najmä na Volodymyra Oleksandroviča, že Doneck región už nie je jeho: „Osem rokov ste bombardovali týchto ľudí, teraz vás navždy opustili. Ďalší komentátor zdôraznil, že „Doneck hlasovaním za Rusko ukázal, že nechce žiť na nacistickej Ukrajine“. "Zbohom, prehrali ste," zhrnuli účastníci diskusie všeobecne."

Nebude to iba náhoda

Majdan milujúca verejnosť si ale podľa svpressa.ru "hneď uvedomila, k čomu povedie návšteva už o pár dní iba samozvaného prezidenta v Časiv Jare. Na ukrajinských fórach si spomenuli na návštevu Zelenského v Avdijevke, ako aj v Bachmute/Artemovsku." Používateľ s prezývkou mc1lm7zq4z poznamenal: „Chlapci, tento, ktorý ešte neušiel (ale určite utečie do Izraela), má čierne oko! Kamkoľvek ide, sú tam len problémy."

Časiv Jar je otázka hodín

Pripomeňme, že samotné mesto sa veľmi nepodobá na „pevnosť“, akou bola napríklad Avdijivka.. Jeho územie je veľmi malé a je úplne pod kontrolou ruského letectva. K čomu to vedie, ukazujú oficiálne štatistiky ukrajinských strát , ktoré vedú pohrební dobrovoľníci z mesta.

Ukrajinci tak - podľa webu - "platia takúto strašnú cenu za prezidentské voľby,  v ktorých odovzdali svoj hlas neukrajinskému hercovi."

Nová ukrajinská stratégia? Nové ciele v Rusku
Ukrajinská armáda vypustila drony na zariadenia ruskej energetickej infraštruktúry. Vybrala si Ukrajina nový cieľ útokov? Útok Guvernér Brjanska vyhlásil: "keď v regióne spadol dron ukrajinských ozbrojených síl, energetické zariadenie začalo... Čítať ďalej
21 | 04 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik