Roth Neveďalová: Toto celé je tak tragikomické, že by to bolo smiešne, keby to nebolo trápne
21 | 04 | 2024 I Eka Balaskova

Tiež ste zverejňovali dôvody svojej výpovede v otvorených listoch a robili kvôli vám tlačovky? Nuž, asi nie ste nestranní a nezavislí elitní špeciálni prokuratori. A určite kvôli vám ani nepísali statusíky šéfredaktori tých správnych mienkotvorných médií, ktorí sú vraj nestranní, ale nikdy neopomenú kopnúť si do Fica. Toto celé je tak tragikomické, že by to bolo smiešne, keby to nebolo trápne, píše na sociálnej sieti europoslankyňa za Smer-SSD Katarína Roth Neveďalová reagujúc na aktuálnu situáciu v slovenskej spoločnosti.

Ako prvé europoslankyňu zaujalo už tradičné mediálne vyplakávanie ľudí z okolia Daniela Lipšica a ich spriaznených médií. Tie súčasnú vládu dlhodobo obviňujú z traumatizácie spoločnosti, s čím Roth Neveďalová rozhodne nesúhlasí a vysvetľuje, že tým traumatizujúcim prvkom sú práve médiá. Tie vehementne podporujú aj zbierku na muníciu pre Ukrajinu, hoci takto vyzbierané zdroje sú nepoužiteľné. To však už médiá taktne zamlčali. Do tretice Roth Neveďalová hovorí o KDH, ktorého europoslanci sa nevedia zhodnúť na rovnakom postupe.

Nie sú nad zákonom

„Dvaja prokurátori si neuvedomujú, že nie sú nad všetkými a hlavne nie nad zákonom. Uvidíme, kam poputujú, a kde nakoniec zakotvia. A opoziční politici situáciu zneužívajú na vlastné zviditeľnenie a zbieranie bodov. Až na to, že to vlastne nikoho netrápi,“ píše v statuse Roth Neveďalová, podľa ktorej však ešte ďalej zašli šéfredaktori, ktorí tvrdili, že odchod Harkabusa a Mikuláša ohrozuje vyštrenie vraždy Jána Kuciaka.

„Lebo takáto neistá situácia vraj traumatizuje celú spoločnosť,“ pokračuje europoslankyňa.

Denník N informoval o tom, že Harkabus a Mikuláš sa k 30. júnu vzdali funkcie prokurátorov. Po zrušení Úradu špeciálnej prokuratúry pôsobia na Generálnej prokuratúre SR. Tá personálne zmeny nekomentovala.

Susko sa vyjadril k odchodu prokurátorov: Ich odchod neohrozí vyšetrovanie vraždy Kuciaka
Prípad vraždy novinára Jána Kuciaka nebude avizovaným odchodom dozorových prokurátorov Matúša Harkabusa a Daniela Mikuláša z prokuratúry ohrozený. Po stredajšom rokovaní vlády o tom ubezpečil minister spravodlivosti Boris Susko (Smer-SD). "Máme tu... Čítať ďalej
17 | 04 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Nesúhlasí

„Nuž, spoločnosť traumatizujete vy a všetci politici, ktorí sa neustále na tomto skutku priživujú. Vražda kohokoľvek je smutná a neodpustiteľná vec. Ale už je načase ju prestať zneužívať a nechať orgány, aby pracovali na jej vyriešení,“ myslí si europoslankyňa.

Munícia pre Ukrajinu

„A tiež by ste hlavne mali byť objektívni a informovať ľudí, ktorí vás čítajú. Všetci nadšene vypisujete, koľko sa vybralo peňazí na zbrane pre Ukrajinu. No akosi sa v tom stráca informácia, že celá zbierka je nezmysel, pretože sa nebude dať využiť na svoj účel. To nehovorím ja, ale generálny tajomník NATO a aj český premiér Fiala. Zavádzanie ľudí, ktorí sa nechali oblbnúť vo viere, že niekomu pomáhajú nie je pekné,“vyčíta propagandistom Roth Neveďalová. Tá nechápe, že niekto dobrovoľne prispieva na nákup zbraní a ešte sa tým hrdo vystatuje.

„Museli sme sa úplne zblazniť, keď veríme, že zbrane ukončia vojnu. Ako si môžeme byť istí, že sa nakoniec neotočia proti nám. Plus hystéria niektorých novinárov, ktorí útočia na politikov, že prečo neprispievajú, je nový strop slovenskej “nezávislej” žurnalistiky,“ reaguje europoslankyňa na novinára z Markízy, konfrontujúceho ministra Tarabu.

Generál Viktorín: Potrebujú zaujať. V notách však majú niečo iné
V posledných dňoch sa na Slovensku rozbehla kampaň, v rámci ktorej sa ľudia majú skladať na muníciu pre Ukrajinu. Podporili ju aj niektoré osobnosti politického, či spoločenského života a zaujala aj armádneho generála vo výslužbe Jozefa Viktorína... Čítať ďalej
19 | 04 | 2024 | Eka Balaskova

Stačil by pohľad do zrkadla

„A v celom tomto pôsobí okrem Sasky, ktorá nám vyčíta, že sme málo sociálni, hlavne KDH, ktoré nám vyčíta, že sme málo konzervatívni. Absurdné stanoviská marginalizovaných subjektov. Dnes bol v NRSR schválený 13.dôchodok. Toľko k sociálnosti,“ poznamenáva europoslankyňa

„KDH by som odporúčala posvietiť si na tie brvná vo vlastnom oku a nehľadať smietky u ostatných. Ich europoslanci sú dvaja. A kým pani Lexmann rozpráva, že Brusel nemá siahať na naše peniaze a ani komentovať naše rozhodnutia, tak pán Štefanec s hrdosťou podpisuje protislovenské diskusie a rezolúcie v europarlamente. Volič KDH to bude mať veru ťažké,“ uzatvára Katarína Roth Neveďalová.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik