Taraba novinárovi: Koho vy tu moralizujete? (VIDEO)
18 | 04 | 2024 I Eka Balaskova

Je dobrým zvykom, že po rokovaní vlády jednotliví ministri verejnosť prostredníctvom médií informujú o tom, ako sa rokovanie týkalo ich rezortov. Inak tomu nebolo ani po rokovaní 17. apríla, kedy pred novinárov predstúpil aj minister životného prostredia Tomáš Taraba (SNS/Život-NS). Ten mienil informovať o dvoch z pohľadu jeho rezortu závažných veciach. Novinára z Markízy však zaujímalo niečo iné.

Taraba mienil informovať o výzve za viac, ako 30 miliónov eur na obnovu domov.

„Pri nej na rozdiel od čias Budaja, nebudú musieť už ľudia predkladať energetický certifikát, ktorý im nemá kto vydať, pretože na Slovensku je len približne 120 špecialistov, ktorí ho vydávajú,“ píše minister na sociálnej sieti.

„Taktiež prešiel zákon, pri ktorom avizovala už aj časť opozície a ktorý umožní odstrel medveďov mimo správneho konania, teda mimovládky už nebudú môcť tieto odstrely zablokovať,“ informuje Taraba.

„Moderátora Markízy Serebryakov však len zaujímalo, či prispejem na súkromnú zbierku na nákup zbraní pre Ukrajinu,“ dodáva minister životného prostredia. V ňom ukazuje, ako bolo pre novinára dôležitejšie, či prispeje na súkromnú zbierku na muníciu pre Ukrajinu.

Huliak zotrel Hojsíka: Bojíte sa o sorosovské peniaze (VIDEO)
Snaha opozičných politikov je jasná – cez rôzne útoky na vládnu koalíciu vyvolať v spoločnosti náladu, ktorá by Slovensko všeobecne priviedla k referendu a k predčasným voľbám. Zatiaľ to tak rozhodne nevyzerá – nevyšli im ani prezidentské voľby a... Čítať ďalej
18 | 04 | 2024 | Eka Balaskova

„Koho idete vy moralizovať? Choďte na Ukrajinu, zoberte si samopal a choďte tam. Čo tu koho vy moralizujete?,“ pýta sa Taraba novinára s tým, že jeho osobné rozhodnutie je, nepodporovať zbrane. Ak novinár chce, nech ide sám príkladom a predá kvôli tomu dom, no druhých moralizovať nemôže.

Zdroj: FB/Munícia pre Ukrajinu, iniciatíva

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik