Huliak zotrel Hojsíka: Bojíte sa o sorosovské peniaze (VIDEO)
18 | 04 | 2024 I Eka Balaskova

Snaha opozičných politikov je jasná – cez rôzne útoky na vládnu koalíciu vyvolať v spoločnosti náladu, ktorá by Slovensko všeobecne priviedla k referendu a k predčasným voľbám. Zatiaľ to tak rozhodne nevyzerá – nevyšli im ani prezidentské voľby a aj v tých európskych to vyzerá tak, že zrejme obídu relatívne naprázdno.

KDH tento trend pomaličky zachytáva a aspoň zdanlivo robia niečo pre Slovákov, PS, či SaS okolo takýchto myšlienok ani len neprešlo. A práve europoslanec Martin Hojsík z PS je doslova lídrom v „záškodníctve“ voči Slovensku. V relácií Analýzy 24 vysielanej RTVS sa postavil zoči voči Rudolfovi Huliakovi (nom. SNS), s ktorým majú rovnaké zameranie, no diametrálne rozdielne názory.

„Boja sa sorosovské detičky, že na Slovensku budú mať jasnú cajchu, že sú financovaní zo zahraničia. A ako sa priznal pán Šimečka a s pánom Sorosom, že niekoľko miliónov vložili do likvidácie Mečiara, tak si ja osobne myslím, že nie to, koľko miliónov vložili do celej kauzy Kuciak, aj do všetkého ostatného, čo tu pomohlo zvrhnúť vládu Roberta Fica,“uviedol Huliak.

„Neobtierajte si ústa o zákernú vraždu Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Prsty v tom má Marián Kočner, jeden z vašich ľudí. Toto je naozaj nechutné,“ ohradil sa Hojsík, ktorý si myslí, že Huliakove slová sú prisilné. Za pravdu mu dala samozrejme aj moderátorka "objektívnej" RTVS.

„Nehnevajte sa na mňa, nikde nebolo ešte preukázané, akým spôsobom, kto a ako bol zadávateľom vraždy. A je to pomaly verejným tajomstvom, že potrebovali zlikvidovať vládu Roberta Fica, rozbiť V4,“  nedal sa Rudolf Huliak.

Vyšetrovanie ohrozené nebude

V uplynulých dňoch sa verejnosť dozvedela, že prokurátori, dozorujúci vraždu Jána Kuciaka Harkabus a Mikuláš sa k 30. júnu vzdali funkcie prokurátorov. Po zrušení Úradu špeciálnej prokuratúry pôsobia na Generálnej prokuratúre SR. Tá personálne zmeny nekomentovala.

„Generálna prokuratúra SR nebude riešiť personálne záležitosti prostredníctvom médií," uviedla pre TASR hovorkyňa GP SR Zuzana Drobová. Minister spravodlivosti však ubezpečil, že na vyšetrovanie tejto vraždy Harkabusov a Mikulášov odchod nebude mať vplyv.

Susko sa vyjadril k odchodu prokurátorov: Ich odchod neohrozí vyšetrovanie vraždy Kuciaka
Prípad vraždy novinára Jána Kuciaka nebude avizovaným odchodom dozorových prokurátorov Matúša Harkabusa a Daniela Mikuláša z prokuratúry ohrozený. Po stredajšom rokovaní vlády o tom ubezpečil minister spravodlivosti Boris Susko (Smer-SD). "Máme tu... Čítať ďalej
17 | 04 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik