Opozícia sa ROZPADÁ a Matovič vo VÝVRTKE: Sníva sa mi? KDH SA ZBLÁZNILO!
17 | 04 | 2024 I Diana Zaťková

Tak sa zdá, že KDH pomaly, malými krôčikmi dostáva rozum. Jej predstavitelia avizovali, že do Bruselu pošlú list, v ktorom sa zastanú právneho štátu na Slovensku. Nevedno, či im konečne svitlo, že kydaním na Slovensko v zahraničí neporazia Smer, ale ublížia svojej vlasti, ľuďom a samosprávam, no ich vyhlásenia sa stretli s tvrdým odporom lídra hnutia, ktoré si hovorí Slovensko - Igorom Matovičom. Na druhej strane, predstavitelia koalície tento krok KDH vítajú.

Strana KDH pošle do Bruselu list, v ktorom bude informovať, že Slovensko je právnym štátom a je spôsobilé čerpať európske financie aj po zrušení špeciálnej prokuratúry. Potvrdil to líder KDH Milan Majerský i poslanec za KDH Jozef Hajko v priamom prenose.

"Najprv som si myslel, že sa mi sníva. Potom, že to rozdýcham. Nevyšlo ani jedno. Tak sa len pýtam, že či sú vážne v KDH presvedčení o tom, že Slovensko je po atentátoch vlády organizovaného zločinu reálne schopné vyšetrovať a stíhať korupčníkov? Ja si to teda vôbec nemyslím a úprimne sa obávam, aby sa KDH nakoniec nevydalo cestou otvorenej kolaborácie s absolútnym Zlom, ktoré nám vládne," nedokáže postoj KDH predýchať Igor Matovič.

BLAHA: PS JE PROTISLOVENSKÝ EXTRÉM - UŽ ICH MAJÚ PO KRK AJ V OPOZÍCII

Úplne iný názor má podpredseda parlamentu Ľuboš Blaha (Smer-SSD). "Progresívne Slovensko sa dostalo do kompletnej politickej izolácie - už aj KDH sa od nich dištancuje za to, ako kydajú v Bruseli na Slovensko. Robert Fico to povedal úplne presne - PS nie je Progresívne Slovensko, ale Proti Slovensko. Šimečka behá po Bruseli a lobuje za to, aby nám zobrali európske peniaze - tým neubližuje Smeru, ale Slovákom. Eurokomisár Reynders z progresivistickej frakcie, v ktorej sedí aj Šimečka, posiela na Slovensko trápne listy, ktoré nesú rukopis Progresívcov. Europoslanec Hojsík z PS bohapusto klame o Slovensku, vraj je tu rozvrat právneho štátu, vraj tu nič nefunguje, vraj vláda slúži Putinovi a podobné výplody chorej mysle," upozorňuje Blaha.

"Áno, toto je vlastizrada. Šíriť klamstvá o Slovensku a lobovať za to, aby vlastnému štátu brali peniaze, to je vážne cez čiaru. A už toho majú plné zuby aj opoziční partneri PS-ka. Poslanec Hajko z KDH v relácii so mnou potvrdil, že KDH pošle do Bruselu list, kde vyvracajú lži PS-károv a jasne konštatujú, že Slovensko aj bez Lipšicovho ÚŠP má spôsobilosť ďalej normálne fungovať v oblasti právneho štátu. PS sa dostalo do totálnej izolácie. Nikto z vládnej koalície im nepovie inak, ako Judáši. A v opozícii to nie je o moc lepšie. Už aj KDH sa od ich protislovenských aktivít začína dištancovať. Matovičovci ich nenávidia, ale to je jedno, OĽaNO sú ako sekta nedotknuteľných v Indii - za nich sa hanbí každý," prízvukuje politik.

Podľa Blahu PS-ke už ostáva len miniatúrne SaS, ktoré má pred sebou s Gröhlingom na čele svoje posledné tri roky v parlamente - PS-ko ich čoskoro úplne vykostí. "Sem to dopracoval Šimečka. Spolu so svojím fotrom, ktorý týmto progresivistickým chrapúnstvam vymyslel aj ideologické zdôvodnenie - vraj europoslanci majú obhajovať EÚ a nie svoj vlastný štát. A tak to aj vyzerá. Ako si môže europoslanec Hojsík dovoliť takto primitívne kopať do Slovenska a vymýšľať si o nás úplné nezmysly? A ten ich Ódor tu niekoľko mesiacov hnil na Úrade vlády ako krumpľa vo vreci, kašľal na eurofondy, nič neurobil a dnes by chcel o európske peniaze Slovensko dokonca pripraviť. Spolu so Šimečkom lobujú za to, aby ublížili vlastnému štátu. Aj napriek tomu, že ich slovenský parlament na základe mojej rezolúcie vyzval, aby prestali špiniť na Slovensko. PS je extrém. A tak sa k nim aj musíme správať. Ja rešpektujem akýkoľvek názor, ale nerešpektujem, ak niekto nenávidí Slovensko a kydá naňho v zahraničí," uzavrel Blaha.

CELÉ ZLE! Neblahé DEDIČSTVO predchádzajúceho vedenia ministerstva kultúry
Jeden z príkladov, aké neblahé „dedičstvo“ nám tu zanechali predchádzajúce vedenia ministerstva kultúry. Zatvárali oči pred tým, že niekto neoprávnene nakladá s majetkom štátu a v tejto veci neurobili nič. Ministerstvo kultúry SR vyzvalo obec... Čítať ďalej
17 | 04 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik