Hlas ľudu: Hlavně jim nakupte kondomy, soudružko!
17 | 04 | 2024 I Mária Škultétyová

Luciu Nicholsonovú netreba extra predstavovať. Je to jedna z tých,  ktorí v Bruseli škodia Slovensku. Pôvodne išla do Parlamentu riešiť čosi iné. Chcela zlepšiť život Rómov v cigánskych osadách.

Chodila medzi nich, vypisovala statusy, ako žijú vez vody, bez splachovacích záchodov. Ako deti rodia deti, ako fetujú. Ako sa okolo chatrčí hromadia odpadky, výkaly, behajú potkany a šíria sa nákazlivé choroby.

To je asi tak všetko, čo pre nich urobila.

Poslanecký mandát jej čoskoro vyprší, ale v osadách sa nič nezmenilo. Chatrče, špina, bieda zostali. Deti aj naďalej rodia deti. Po čase si  Lucia opäť spomenula na decká z osád. Nám nevzdelaným v krátkom statuse pripomenula, že 8. apríla si svet pripomína Medzinárodný deň Rómov. Nie, ona nezabudla, Lucia vie, čo sa patrí.

K spomienke pridala aj svoje bla-bla o mladých šikovných Rómoch. Písala, že  prezidentským kandidátom boli Rómovia ukradnutí, že v kampani si na nich nespomenuli. Ale ona áno. Sedela s deckami z osád. So vzdelanými mladými ľuďmi, ktorí aj vďaka Divým Makom študujú, snažia sa. Lenže čo z toho.  Môžu mať aj desať titulov, pre väčšinu Slovákov sú to  len cigáni z osady. Tetky s fialovými vlasmi ich opľúvajú a SBSkári po nich sliedia, aby niečo neukradli. Preto chcú zo Slovenska odísť.

A možno sa tam niekde vo svete stretnú aj s Luciou.

Ako na všetky Luckine statusy, aj na ten o stretnutí reagovali čitatelia v mnohých komentároch.

Z tých publikovateľných vyberám malú vzorku
  • Hlavně jim nakupte kondomy, to bude to řešení, soudružko.
  • Pred slušnými, vzdelanými a pracujúcimi Rómami klobúk dole. Zdvihni svoj dvadsaťtisícový zadok a choď sa pozrieť do osady, kde žijú Rómovia v podzemných príbytkoch, posielajú deti do škôlky a škôl celé špinavé, otrhané a so všelijakými chorobami (vši, hlísty, mononukleózy a rôzne iné prenášateľné choroby). Čo tie učiteľky, ktoré domov prinesú vši, šváby, prípadne iný hmyz a aj choroby. Potrebujete ich len pred voľbami, inak vás nezaujímajú. Na záver: Len tie deti ľutujem, ako žijú. Pretože tam sociálka ani nepáchne.
  • Takto tliachať, to vie každý, moja!
  • Z Rómov žijú bieli. Projekty, dotácie a tak.
  • Zabudli ste povedať, že pracovať nechcú, preto žijú tak.
  • Nakydané, vybavené! Keď vám skončí mandát, príďte do osád, príležitosť sa sama ponúka. Ukážte všetkým, ako sa to má robiť.

Hlas ľudu: KOVAČIČ je iná liga než skrachovaná DIBÁKOVÁ
Kovačič nesklamal. On sa bojkotom vlády len tak ľahko odbiť nedá. Na telo musí byť, aj keby chleba nebolo. Na telo bolo, ale bez tela. Teda... bez jedného. Minister Tomáš neprišiel, a tak diskutoval Majerský s prázdnym kreslom a Kovačičom. Kreslo... Čítať ďalej
15 | 04 | 2024 | Mária Škultétyová

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.