PERFEKTNÁ kázeň českého kňaza! TOTO by mala vidieť KDH (VIDEO)
13 | 04 | 2024 I Eka Balaskova

Kresťania veria v Boha, liberáli sú za voľnomyšlienkarstvo. Kresťania sa držia stáročia platných pravidiel a zákonov prírody, moderní liberáli si myslia, že si môžu dovoliť ísť proti prírode... preto prekvapil fakt, že vo februári sa KDH rozhodlo v prezidentských voľbách  podporiť kandidáta, ktorý tým, čo hlása, bojuje proti tomu, k čomu kresťanov vedie ich viera.

A práve ku kresťanom sa prihovoril v kázni teológ, bohemista a pedagóg Petr Piťha. Ten síce rešpektuje všetky odlišnosti, ale odmieta byť niekým iným. Je biely muž, ktorý vie dieťa splodiť, no nie porodiť. Trvá preto na odlišnostiach, ktoré sú aj v biologických funkciách „zariadené“ tak, aby sa muž a žena navzájom dopĺňali. Vyznáva sa z toho, že je Čech a odmieta multikulturalizmus ako novodobú ideu. „Som človek a ako človek chcem aj zomrieť,“ vyznal sa Piťha, ktorého kázeň zaujme každého skutočného kresťana.

Nič na sebe meniť nemieni

„Priznávam, že som beloch, uznávam odlišnosť ľudských rás, a teda ľudskú dôstojnosť všetkých, ale odmietam sčernieť či zožltnúť, či zmeniť proporcie a farbu svojich očí,“hovorí kňaz s tým, že za druhých hovoriť nemôže.

„Som muž, ktorý môže splodiť, ale nemôže porodiť dieťa, a preto trvám na usporiadanej a trvajúcej rodine, lebo je to základ spoločnosti a záruke výchovy,“pokračuje v kázni Petr Piťha. Ten nepripúšťa nič iné, ako že muž a žena sú odlišní v stavbe tela aj ich biologickej funkcii, že žena je slabšia a vzácnejšia ako muž, ktorý ju má milovať, chrániť a vážiť si ju.

Čo majú, nech užívajú rozumne

„Som zatiaľ zdravý a budem pomáhať chorým, ale odmietnem fňukanie slabochov, ktorí sa na chorobu iba vyhovárajú,“prízvukuje kňaz, ktorý odmieta živiť leňochov. Bohatým nezávidí, hoci má ďaleko menej, ako oni. Urobilo by mu však radosť, keby bohatí svoj majetok užívali rozumne.

„Som Európan, pretože som Čech. Narodil som sa českým rodičom, vyrástol som v českej zemi  a beriem vážne strašnú biedu a slávu svojho národa,“ pokračuje kňaz, ktorý sa odmieta rozplynúť v bezduchej uniformite konzumnej multikultúry.

Je kresťan, je človek a taký aj zomrie

„Som kresťan, úctivý k ľuďom iného náboženstva či názoru, a viem s určitosťou, že sa nimi budem riadiť v celom svojom jednaní, ale hlásim sa pevne ku svojmu kresťanskému Bohu a poriadku ktorý ustanovil, pretože je múdry, spravodlivý a k ľuďom súcitný. Som človek, vďačný za svoje ľudstvo a hrdý na svoju tvár,“hovorí jasne kňaz.

„Som človek, volám sa Petr Piťha a nie som rodné číslo ani identifikačné číslo oprávnenia, ani PIN ani VIPN ani akékoľvek iné číslo. Som človek, pretože mám svedomie  nesiem zodpovednosť. Som človek, a ako človek chcem tiež zomrieť,“uzavrel svoju kázeň kňaz Petr Piťha.

KANDIDÁT KDH ŠOKUJE! Chce osekať volebné práva ľudí
Kandidát KDH na europoslanca, bývalý hokejista a reprezentant Dávid Skokan zrejme neuniesol výsledky prezidentských volieb v ktorých vyhral Peter Pellegrini (HLAS - SD) a na sociálnej sieti doslova šokoval. Rád by osekal volebné práva ľudí. Bývalý... Čítať ďalej
12 | 04 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik