Hlas ľudu: Dve ženské odsúdili útok na Erika Kaliňáka - Čaputová a Nicholsonová
13 | 04 | 2024 I Mária Škultétyová

Tak pani prezidentka sa nám konečne zobudila. Postavila sa pred národ s výzvou na upokojenie vášní. S nenávisťou po prezidentských voľbách to došlo až tak ďaleko, že ľudia by sa najradšej pozabíjali. Kto volil Pellegriniho, musí niesť následky „nesprávneho“ rozhodnutia. Svoje o tom vedia známe osobnosti.

A svoje o tom vie aj mladý politik Smeru Erik Kaliňák s manželkou. Krátke video, ktoré zverejnil, je plné nenávisti, zloby a vulgarizmov. Človek človeku sa stal vlkom len zato, že má iný názor.

Nad Tatrou sa blýska, hromy divo bijú

Ocitáme sa v búrke hnevu a nenávisti.  Bojíme sa toho, že sa naozaj začneme zabíjať. Zrejme sa obáva  aj prezidentka. Postavila sa pred národ, aby upokojila vášne, aby predišla tomu najhoršiemu. Aj keď na druhej strane zas musím povedať, že sama má leví podiel na rozdelení spoločnosti. Svojimi vyjadreniami a činmi aj ona prilievala olej do ohňa. A keď už niet východiska, vystúpi s pravdou von. Vystúpi pred ľudí,  aby povedala, že nie je v poriadku útočiť na dôstojnosť človeka za jeho politický názor. Že nenávisť musíme zastaviť skôr, ako sa nám vymkne spod kontroly. Že sa navzájom potrebujeme, musíme byť k sebe lepší.

Pani prezidentka by mala tieto slová adresovať predovšetkým do vlastných opozičných radov

Najväčšie zlo a nenávisť pramení práve tam. Opoziční politici a ich médiá rozsievajú nenávisť voči vládnym stranám a ich voličom. Nevedia sa zmieriť s porážkou, preto skáču, kopú ako zdochýnajúce kone. Takú žlčovitú opozíciu, aká je tu teraz, sme tu ešte nemali.

Učebnicovou ukážkou takého správania je aj Lucia Nicholsonová. Vo svojich statusoch a otvorených listoch pourážala vládnych  politikov a ľudí, čo ich volili.

Neviem, čo sa s ňou porobilo, možno ju len pani prezidentka inšpirovala. Neverila som vlastným očiam, keď som si na jej fejsbuku prečítala list na obranu Erika Kaliňáka. Neviem, aké úprimné sú tie slová, či to nie je len faloš a pretvárka. Lebo u nej človek na dobro zvyknutý nie je.  A možno sa nám len chcela „pochváliť“, aké špinavé komentáre dostáva ona z opačnej strany.

Veď posúďte:

Vážený pán Kaliňák junior, milý Erik,

strašne Vám vynadal ten chlapík. Neviem, odkiaľ vyšiel, či z toho neďalekého kontajnera, ale výchovu nemá. Keby nenadával práve Vám, pokojne sa stavím, že je to volič Smeru, SNS alebo Uhríka. Mne napríklad dnes ráno pán Jozef Kascák napísal toto: P-ca sku---ná, už ti čo vadí, že nevyhral Korčok, ľudia majú na Slovensku rozum a takúto pi—u ako ty môžu tak jedine osr-ť. Pán Jozef nenávidí USA, zdieľa Slobodný vysielač, je to vojak a volil vášho kandidáta Pellegriniho. Takými správami mám zasmradený messenger každý deň už 14 rokov.

Slávnostne Vás vítam vo svete hejtu, Erik. V poslednom čase je to naozaj zlé, ale zlé to bolo aj predtým, keď sa to dialo pani prezidentke a nikdy som Vás ani Vašich chlapáckych kolegov nepočula, že by ste sa za ňu postavili a odsúdili fejsbúkovú šikanu. Bola to pre vás americká k---a  tlieskali ste Ľuboškovi, keď to skandoval na pódiu.

Fico toho kontajnerového pána dnes verejne pasoval za voliča progresívcov. Nemá na to dôkazy, ale potreboval vyhecovať Vašich ľudí, aby pálili do druhého tábora. Začína byť úplne jedno, z ktorého tábora sme. Nenávidíme sa navzájom všetci rovnako. Voliči majú pocit, že bojujú spravodlivý boj na tej správnej strane barikády. Pritom sú to len babie uši, ktoré politici hádžu do svojich bosoráckych nektárov nenávisti. Toto si vstrekujú do žíl, nie špáradlá. Mocná droga to je. Katalyzátor politických preferencií. Kvôli tejto droge zavraždili aj Matúša a Juraja. Vás to v burcovaní nenávisti voči inakosti aj tak nezastavilo.

Teraz, keď už viete ako to bolí, verím, že aj vy odsúdite internetové útoky na pani prezidentku, na Kristínu Tormovú alebo na mňa tak, ako ja odsudzujem útoky na Vás a Vašu pani manželku. ODSUDZUJEM ich. Odsúdila ich aj pani prezidentka. Ženské sa Vás zastali. Teraz je rad na Vás, Erik. Čakám.

LĎN

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

České médiá o slovenských voľbách: ČESKÝ ANALYTIK ZHROZENÝ!
Peter Pellegrini je pre Slovensko veľkou hrozbou. Vyhrať mal Korčok. Zvíťazila lož, strach a nenávisť. Tvrdá rana pre stúpencov demokratických princípov. Deštrukcia demokracie... „Už len pár titulkov vybraných z českých mainstreamových médií... Čítať ďalej
13 | 04 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik