Fico sa rozohnil: TOTO ŠIMEČKOVI NEBUDEM AKCEPTOVAŤ! Vláda tvrdo zasiahne (VIDEO)
13 | 04 | 2024 I Diana Zaťková

Ako jediní, idú slovenskí opoziční europoslanci proti vlastnej krajine! To ešte nikto nikdy nevidel. Premiér Robert Fico (Smer-SSD) to povedal v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. Privítal by, keby bol Peter Pellegrini ako prezident ľavičiarom, aby mohli pokračovať v sociálnej politike. Fico taktiež informoval, že Slovensko odmieta tzv. Migračný pakt EÚ. Deklaruje tiež, že s Európskou komisiou (EK) komunikuje denne v súvislosti s vyplácaním eurofondov.

Premiér očakáva, že Pellegrini bude ľudový prezident a ľavičiar

Fico očakáva, že Pellegrini bude nadstranícky, ľudový prezident. "Jediné, čo by som privítal, keby mu jeho politické srdce búšilo doľava, aby sme mohli pokračovať v sociálnej politike a budovaní sociálneho štátu," povedal. Očakáva normálnu spoluprácu vlády a prezidenta. Nebude mu brať jeho právo veta, ak sa rozhodne vrátiť zákony naspäť do parlamentu.

Myslí si, že za Andreja Kisku a Zuzany Čaputovej sa z prezidentského paláca vytváralo opozičné mocenské centrum. Ak by občania za prezidenta zvolili Ivana Korčoka, premiér si myslí, že by to bolo ešte evidentnejšie.

Premiér sa spolieha, že Pellegrini bude ako hlava štátu chcieť robiť politiku na všetky štyri svetové strany. Dodal, že prezident zastupuje SR navonok, ale tempo v zahraničnej politike vždy udáva vláda.

Na Pellegriniho nebude "v žiadnom prípade" tlačiť, aby vzal späť podania na Ústavný súd SR v súvislosti s Trestným zákonom. Na súd sa obrátila prezidentka Zuzana Čaputová. Podľa Fica bude musieť vymenovanie šéfa SIS riešiť nový prezident. S Pellegrinim o tom hovoriť nebude. Myslí si, že kandidát vlády Pavol Gašpar spĺňa všetky podmienky.

Fico sa vyjadril: Na poste šéfa parlamentu by bol najlepší TENTO!
Moment, ktorý rozhodol prezidentské voľby, bolo stretnutie, ktoré zorganizoval Andrej Danko (SNS), myslí si predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD). Pre vládnu koalíciu by podľa neho najlepšie, keby práve Danko nahradil Petra Pellegriniho (Hlas-SD)... Čítať ďalej
13 | 04 | 2024 | Diana Zaťková

Opozícia neuznáva demokratické výsledky volieb

Prezidentské voľby začali maľovať úplne novú etapu na slovenskej politickej scéne, uviedol Fico. Myslí si, že to už bolo vidieť po 30. septembri na voličoch opozície. Vysvetlil, že voliči nekoaličných strán, najmä Progresívneho Slovenska, podľa neho neuznávajú demokratické výsledky volieb, ak nedosiahnu výsledok, ktorý chcú.

Súčasnú mieru agresivity a vulgarizmu odmieta a domnieva sa, že pochádza výhradne z prostredia Progresívneho Slovenska a SaS. „K tomu sa pridávajú denník Sme, Denník N a Aktuality. Situácia je tak vyhrotená, že môže dôjsť k fyzickému útoku na vládneho politika,“ obáva sa predseda vlády.

Toto Šimečkovi nedovolím!

Fico ozrejmil, že ak EK vidí v nejakom štáte legislatívne prvky, ktoré narážajú na princípy právneho štátu v duchu EK, môže použiť nejaké finančné nástroje voči danej krajine. To je podľa neho obsahom listu eurokomisie pre Slovensko. Tvrdí, že v listoch je rétorika slovenskej opozície. "Ako jediní, idú slovenskí opoziční europoslanci proti vlastnej krajine! To ešte nikto nikdy nevidel. Ale toto blúznenie opozície sa bude riešiť, nenecháme to len tak," uviedol premiér. A dodal: "Nebudem akceptovať, aby Šimečka pobehoval po orgánoch Európskej únie a nahováral komisárov a komisiu, aby nám zobrali peniaze. Vláda bude na to v krátkom čase tvrdo reagovať!"

Trestný poriadok a Úrad špeciálnej prokuratúry sú podľa neho vyriešené. EK sa podľa neho pri Trestnom zákone zaoberá premlčacími dobami a tiež tým, či sú tresty dostatočné, pokiaľ ide o ochranu finančných záujmov EÚ. "To však dnes posudzuje aj Ústavný súd," dodal.

„Koľko kriku bolo okolo znižovania trestných sadzieb a dnes Česká republika ide presne tou istou cestou. Pri všetkých ekonomických trestných činoch dáva také trestné sadzby, že budú môcť uložiť podmienečný trest alebo dokonca peňažný trest,“ skonštatoval predseda vlády.

EK mala podľa Fica v rokoch 2020 až 2023 veľa príležitostí, ak chcela hovoriť o porušovaní princípov právneho štátu. Ak by prišiel trest z EK, vníma to ako trest za to, že vláda SR má iný názor. "Žiadnych šesť miliárd, totálny nezmysel," reagoval na to, či nám hrozí strata financií.

Minister si podal Denník N: NIE, VOĽBY NEROZHODLI ĽUDIA, KTORÍ NENÁVIDIA DEMOKRACIU!
Včera som si vypočul podcast, v ktorom trojica českých novinárov hodnotí slovenské prezidentské voľby. Začal svoj príspevok na sociálnej sieti minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Reaguje aj na rozhovor s Ivanom Korčokom v Denníku... Čítať ďalej
13 | 04 | 2024 | Diana Zaťková

Migračné kvóty

SR podľa premiéra odmieta prijímanie nelegálnych migrantov na územie SR, o ktorých nič nevieme. Dodal, že každý suverénny štát by si mal sám vybrať, ako bude bojovať proti nelegálnej migrácii a ako bude pomáhať. V tom vidí solidaritu. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú.

Téma - Ukrajina

Ozbrojený konflikt na Ukrajine podľa R. Fica nemá vojenské riešenie. Fedruje ho Západ, uviedol v RTVS. Hovoril aj o vzťahoch s ukrajinskou vládou.

Keď sa vojna na Ukrajine skončí, premiér má záujem o štandardizáciu vzťahov s Ruskom, jeho prezidentom Vladimirom Putinom, ale má záujem aj o normálne vzťahy s Ukrajinou ako naším susedom. Za chybu označil, ak sa Ruská federácia nechce zúčastniť na prvom kole mierových rokovaní.

Vášáryová sa opäť predviedla! TOTO MYSLÍ VÁŽNE?
Kam siaha selektívna pamäť Magdy Vášáryovej? Herečka a neslávne známa diplomatka Magda Vášáryová sa počas dlhých rokov vždy z času na čas odkiaľsi vynorila, aby národ slovenský oblažila svojimi duchaplnými bonmotmi, ktoré však neomylne strieľajú... Čítať ďalej
13 | 04 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik