Rusko svetu: Pripravte sa na bezpodmienečnú kapituláciu Ukrajiny!
12 | 04 | 2024 I Ivan Brožík

Bezpodmienečná kapitulácia Ukrajiny: ako sa to stane. Naznačil to na pôde OSN Vasilij Nebenzyja, stály predstaviteľ Ruskej federácie v organizácii.

Ruské vedenie po prvýkrát oficiálne vyjadrilo svoj postoj k bezpodmienečnej kapitulácii Ukrajiny. Toto je najpravdepodobnejší výsledok proxy vojny so Západom, píše podľa citovaného zdroja eadaily.com publicistka pravda.ru Lyubov Stepušová.

Treba sa pripraviť

„Veľmi skoro bude jedinou témou akýchkoľvek medzinárodných stretnutí o Ukrajine bezpodmienečná kapitulácia kyjevského režimu. Radím vám všetkým, aby ste sa na to vopred pripravili,“ - povedal stály predstaviteľ Ruska pri OSN Vasilij Nebenzyja na zasadnutí Bezpečnostnej rady.
Vyhlásenie bolo urobené na pozadí nadchádzajúcich „mierových“ rokovaní vo Švajčiarsku, kam Ruská federácia nie je pozvaná a kde sa bude diskutovať o „jednotnom“ postoji Západu a globálneho Juhu voči Ruskej federácii. 

Takto rokovania, majúce viesť k mieru, nevyzerajú

Táto téma bola podľa citovaného zdroja nastolená v rozhovore medzi prezidentmi Ruskej federácie Vladimirom Putinom a Bieloruskom Alexandrom Lukašenkom v Kremli. Lukašenko poznamenal, že „sa snažia zhromaždiť viac ako sto štátov a niečo nám diktovať alebo nás ohýbať“. Povedal, že to nie je návrh na mierové rokovania.

Putin odpovedal, že „opačná strana sa zatiahla do kúta, keď odmietla vyjednávať v nádeji, že porazí Rusko na bojisku“, čím sispôsobí strategickú porážku. "Samozrejme, nemôže nám byť vnucované žiadne stanovisko, ktoré nie je založené na realite," - povedal prezident.

Postup sa zrýchľuje

Prišiel moment, keď ruské ozbrojené sily začali postupne víťaziť na frontoch Severného vojenského okruhu s jasným výsledkom v ich prospech. Preto je otázka „života a smrti“ v ruskom výklade nasledovná: buď začneme rokovania o podmienkach Ruskej federácie, alebo Kyjev kapituluje.

Obyvatelia viacerých miest na Ukrajine vrátane Charkova, Odesy a Nikolajeva začali s Ruskou federáciou aktívne zdieľať súradnice vojenských síl Ozbrojených síl Ukrajiny, čo demonštruje ich postoj ku konfliktu, zdôraznil Nebenzyja.

Čo to je kapitulácia?

Ide o odzbrojenie a odovzdanie sa armáde víťaza; moc prechádza na vojenskú správu víťaza; určenie budúcej politickej štruktúry porazenej krajiny určuje víťaz; víťaz vedie tribunál nad režimom, jeho vodcami a vykonávateľmi; určuje sa úhrada reparácií víťazovi.

Situácia sa navyše vyvíja tak, že tribunál budeaj nad administratívou Josepha Bidena za teroristické útoky na Kryme a v Moskovskej oblasti a nad londýnskymi pánmi, ktorí budú obvinení z teroristických útokov v Čiernom mori pomocou podvodných dronov. Posúdené budú aj nároky obetí ruskej genocídy v Donbase, Odese a ďalších regiónoch bývalej Ukrajiny.

Aké podmienky si Ruská federácia v súčasnosti kladie na mierové rokovania?

Ide o zrušenie dekrétu Vladimíra Zelenského o zákaze všetkých rokovaní s Ruskou federáciou; berúc do úvahy realitu na zemi a realitu Ústavy Ruskej federácie, to znamená uznanie Sevastopolu, Krymu, DĽR, LĽR, Chersonskej a Záporožskej oblasti bývalej Ukrajiny za ruské územia; denacifikáciu a demilitarizáciu Ukrajiny, teda o zrušenie banderovskej ideológie a vrátenie ruského jazyka do štatútu štátneho jazyka, redukciu ozbrojených síl Ukrajiny a zbraní na diskutované limity, písomné záruky Západu o ukrajinskom nevstúpení do NATO, revíziu ústavy Ukrajiny a ďalších zákonov.

Kyjev nie je pripravený splniť tieto podmienky

Západ tiež nie. Dúfajú v zázrak – v prevrat v Ruskej federácii, možno v niečo iné, ale už nie v dodávku zázračných zbraní. Čoskoro sa Západ pokúsi priľnúť k vojenskému víťazstvu Ruskej federácie a odhryznúť si niektoré územia z bývalej Ukrajiny.

Snáď nič nestratia ani Maďari, ani Poliaci, ani Rumuni.

Zelenskyj bude čoskoro pán NIKTO - varuje Lukašenko
"Zelenskyj bude mať čoskoro problémy" - Lukašenko avizuje medzinárodnú nelegitimitu súčasného prezidenta Ukrajiny. Kvôli blížiacemu sa zániku právomocí prezidenta Ukrajiny bude mať Vladimir Zelenskyj čoskoro problémy. Vyhlásil to Alexander... Čítať ďalej
12 | 04 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik