TOTO JE TÁ KORČOKOVSKÁ DEMOKRACIA! Deti chcú zamykať starých rodičov, aby nemohli voliť
11 | 04 | 2024 I Diana Zaťková

Áno, presne takto sme si mladú generáciu vychovali! Celý svoj mladý život dostávali od rodičov všetko na striebornom podnose a jednoducho nezvládajú prehru. Demokracia a liberalizmus im nič nehovoria. Hoci práve týmito pojmami sa oháňajú. A nemalý podiel na tejto povolebnej hystérii má aj neúspešný kandidát na prezidenta Ivan Korčok s jeho výrokom - Toto vám nezabudnem - a progresívne médiá. Dosluhujúca prezidentka Zuzana Čaputová sa tiež nejde pretrhnúť v tom, aby konečne citlivo vnímala aj útoky svojich obľúbencov - progresívcov - na zvyšok spoločnosti, a hlavne na seniorov.

Výsledky prezidentských volieb na Slovensku majú nečakané dôsledky, deti na sociálnych sieťach útočia na starších ľudí, píše aj týždenník Plus7dní. Po oznámení výsledkov volieb sa na Slovensku začalo doslova peklo. Nenávisť, nadávky, urážky, hnus, síra a oheň pekelný! To všetko na Slovensko chrlia podporovatelia neúspešného kandidáta na prezidenta Ivana Korčoka. Ten vo svojej porazeneckej reči v priebehu pár minút zhodil masku diplomata a vymenoval, čo všetko Petrovi Pellegrinimu a jeho voličom nezabudne. A jeho podporovatelia, ktorí sami seba označili za elitu národa, slušnoľudí, liberálov a demokratov, nedokážu prežuť porážku v demokratických voľbách a liberálne rešpektovať iný názor. Tie pojmy im očividne nič nehovoria.

Nielen známe osobnosti sa kriticky vyjadrujú k mentálnemu svetu ľudí voliacich demokraticky zvoleného víťaza, ľudí, ktorí majú iný názor označujú za spodinu, lúzu, bez mozgu. Ako šibnutím prútika sa z tých, ktorí bojovali za slušné Slovensko stali hyeny. Zástancami demokracie sú iba vtedy, keď vyhrávajú, liberálni sú iba vtedy, keď každý bez reptania preberie ich jediný správny názor. Beda, ak sa im niečo nevydarí. Potom začína byť zle. 

Netolerantná generácia

Zdá sa však, že nielen ,,dospeláci“ až príliš prežívajú súčasné dianie na Slovensku. Vyjadriť sa k téme považovali za dôležité dokonca aj násťročné deti. V rôznych skupinách komentovali výsledky volieb zarážajúcim spôsobom. Naznačuje to, že na Slovensku vyrastá generácia, ktorá môže mať v budúcnosti problémy s toleranciou, ale i s úctou. Deti v statusoch dehonestovali nielen víťaza prezidentských volieb, jeho voličov, ale dokonca svojich starých rodičov, ktorým dávali za vinu, že vyhrala nesprávna osoba. Informovali sme, že na to pozornil aj predseda Jednoty dôchodcov Slovenska Michal Kotian.

Viac v článku:

SPOLOČNOSŤOU SA ŠÍRI NENÁVISŤ: Idem do domova dôchodcov im nasr*ť do ksichtov! Seniori reagujú
Okolnosti uplynulých dní spusti hystériu, akú Slovensko veru ešte nezažilo. Progresívne jednotky sa demaskovali a spustili masívnu lavínu nenávisti. A potom tu máme aj opačný tábor, ktorý sa s hrôzou a obavami prizerá, čo sa to tu vlastne deje.... Čítať ďalej
10 | 04 | 2024 | Ivan Mihale

„Idem poďakovať dedovi, že mi doj...l budúcnosť“ alebo „ja zas idem do domova dôchodcov nas.ať im do ksichtov, m.dkám polomŕtvym“, či „nemám dôvod ináč písať o starých ľuďoch, lebo ich nerešpektujem“, objavilo sa v statusoch mladých ľudí.
Z mládežníckej komunikácie zostali zarazení aj rodičia. „Ráno po voľbách za mnou prišla 15-ročná dcéra. Zarazili ju reakcie kamarátov na výsledky volieb typu ,dosiahli sme úplné dno, balím kufre, odchádzam z tejto krajiny, už som na letisku, to je zlý sen, horšie to byť nemôže, je to v p..i, sme to ale hlúpy národ‘ a podobne. Deti však nezostali len pri takýchto vyjadreniach. Písali aj o starých rodičoch, že ich mali zamknúť doma, aby nemohli voliť, že by im mali úplne zakázať voliť. To ma skutočne zarazilo,“ opisuje 49-ročná Henrieta z Banskej Bystrice.

Pridáva sa aj 47-ročná Iveta, ktorú prekvapilo správanie syna. Má 22 rokov, navštevuje vysokú školu a jeho favoritom bol Ivan Korčok. „To bolo, samozrejme, úplne v poriadku. Trochu ma však vyrušilo, keď už v prvom kole tlačil na celú rodinu, že máme voliť práve tohto kandidáta, lebo v opačnom prípade s nami skončil, že mu pokazíme budúcnosť. Húdol do svojich starkých, až hrozil rodinný konflikt. Vysvetlila som mu, že takto demokracia nefunguje,“ hovorí Iveta. Podobné skúsenosti má aj Lenka z Bratislavy, ktorá obdobné reakcie zaznamenala nielen pri svojich deťoch, ale i neteri.

Ďalší "slušnočlovek" Erikovi Kaliňákovi: DOSTANEŠ PO HLAVE LOPATOU! (VIDEO LEN PRE SILNÉ ŽALÚDKY)
Žiadne argumenty, len číra nenávisť! Šok zažil v utorok 9. apríla poslanec NR SR Erik Kaliňák (Smer-SSD) pri venčení psa. Mladý muž z kategórie „slušnoľudí“ sa doňho a do jeho manželky pustil takým hrubým slovníkom, za ktorý by sa hanbil ešte aj... Čítať ďalej
10 | 04 | 2024 | Eka Balaskova

Celospoločenská polarizácia

Psychológ Marek Madro z občianskeho združenia IPčko hovorí, že po voľbách skutočne zaznamenali zvýšený počet prípadov frustrovaných ľudí. „Ako spoločnosť čelíme silnej polarizácii až fragmentácii. Obdobie pred voľbami bolo emočne vypäté a rozdielnosť v politických názoroch a v smerovaní spoločnosti naozaj zasiahla aj tie najosobnejšie vzťahy – rodinné, partnerské, pracovné aj priateľské,“ hovorí pre PLUS 7 DNÍ.

Zdôrazňuje, že určite nie je v poriadku vyjadrovať sa týmto spôsobom na adresu starších ľudí a viniť ich z výsledku volieb, ktoré boli demokratické. Ich výsledky by sme podľa neho mali rešpektovať, aj keď sa voľby neskončili, ako by sme chceli. „Rešpekt a úcta by mali byť zachované napriek sklamaniu, hnevu či frustrácii. Rešpektovanie práva ostatných zastávať svoj názor a zároveň sa pevne držať svojho vlastného by malo byť zachované a k tomuto by sme mali ako spoločnosť dospieť,“ myslí si Marek Madro.

PREMIÉR FICO: TOTO JE PROGRESÍVNE SLOVENSKO! Bojujeme s nebezpečnými ľuďmi, ktorí netolerujú iný názor
"Po sobote máme definitívne potvrdené, že nebojujeme s táborom iného názoru – bojujeme s nebezpečnými ľuďmi, ktorí netolerujú iný názor a sú schopní v boji proti nám tolerovať akékoľvek svinstvo. To je súčasné Progresívne Slovensko," hovorí premiér... Čítať ďalej
11 | 04 | 2024 | Gabriela Fedičová

Odpustie im, nevedia, čo činia!

Na adresu mladých ľudí poznamenal, že majú iné vnímanie sveta, svojich potrieb a predstavy o tom, ako by chceli fungovať a kam by sa naša spoločnosť mala uberať. Medzigeneračné rozdiely sú podľa neho prirodzený jav. Každá generácia totiž vyrastá v časoch spoločenských zmien a výziev. 

„Rovnako mladí ľudia vnímajú to, ako komunikujeme my dospelí medzi sebou, kam sa posunula hranica agresivity a nenávisti. Tendencia hľadať vinníka je pre nás typická a je ľahšie niekoho obviniť z danej situácie, aj keď to nereflektuje realitu, keďže v týchto voľbách hlas víťazovi odovzdali rôznorodé vekové kategórie,“ pripomína. Konštatoval tiež, že z hľadiska vývinovej psychológie nemajú mladí ľudia vyvinutú tú časť mozgu, ktorá zodpovedá za domýšľanie následkov a dôsledkov správania.

VOLILA PETRA PELLEGRINIHO, PRICHÁDZA O KŠEFT! ALAGIČ HOVORÍ O ŠIKANE!
Po športovcovi Attilovi Véghovi prišla o kšeft aj influencerka a moderátorka Jasmina Alagič. Dôvodom je podpora Petra Pellegriniho v prezidentskej kampani. Alagič hovorí o ŠIKANE a rozhodla sa e-mailovú komunikáciu zverejniť na sociálnej sieti... Čítať ďalej
11 | 04 | 2024 | Gabriela Fedičová

Nikdy nezabudne

Deti môžu byť pri svojich vyjadreniach inšpirované nielen rodinným prostredím, ale i sociálnymi sieťami, na ktorých sledujú známe osobnosti. Pritom nie všetky si v reakciách kládli servítku pred ústa.

Situáciu okolo výsledkov prezidentských volieb logicky ťažko niesli podporovatelia Ivana Korčoka, ktorý sám nie celkom zvládol finále. Pamätným sa stal najmä jeho výrok vyslovený vo volebnej centrále v čase, keď už bolo zrejmé, že prezidentom nebude. „Toto vám nezabudnem, nielen kvôli mojim dvom synom, ale aj kvôli občanom tejto republiky. Ukazuje sa, že sa prezidentom dá stať aj tak, že budete šíriť nielen nenávisť a bičovať vášne, ale dá sa vyhrať aj tak, že z toho druhého urobíte kandidáta vojny,“ vyhlásil, pričom odkaz smeroval táboru Petra Pellegriniho, ktorý aj podľa odborníkov postavil svoju kampaň na tom, že zo svojho súpera v podstate urobil vojnového štváča.

Po vzore svojho kandidáta Korčoka ZHADZUJÚ SLUŠNOĽUDIA MASKU! Ale TOTO je už úplne za čiarou
Nenávisť, nadávky, urážky, hnus, síra a oheň pekelný! To všetko na Slovensko chrlia podporovatelia neúspešného kandidáta na prezidenta Ivana Korčoka. Ten vo svojej porazeneckej reči v priebehu pár minút zhodil masku diplomata a vymenoval, čo všetko... Čítať ďalej
10 | 04 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik