HRÔZA v NEMOCNICI v Galante! Ako toto mohli dopustiť? Nemocnica reaguje
11 | 04 | 2024 I Gabriela Fedičová

Prípad Antonína, ktorý ležal tri týždne na chodbe v nemocnice a potom ho vyniesli do kríkov, otriasol celým Slovensko. A to iba pár mesiacov po mužovi, ktorý sa volal Ladislav, ležal desať dní na chodbe v tej istej nemocnici a nakoniec zomrel. Úbohý Antonín ležal na chodbe 20 dní. 

Slováci ostali pobúrení, keď sa dozvedeli o Ladislavovi, ktorý ležal desať dní v zúboženom stave na chodbe v nemocnici. Teraz na ďalší, takmer na vlas rovnaký prípad, ktorý sa odohral v tej istej nemocnici, opäť upozornila RTVS. Podľa nej mal úbohý muž ležať na chodbe až 20 dní.

Zomrel na zlyhanie orgánov

Ladislavov príbeh skončil tým najtragickejším spôsobom. Zomrel na podchladenie a zlyhanie orgánov. 

„Našli sme ho ležať na podlahe na nemocničnej chodbe s tým, že bol úplne dezorientovaný. Pomaly mu bilo srdce, bol brutálne podchladený,“ opísala vtedajšiu situáciu dobrovoľníčka z komunity sv. Egídia Miroslava Čulagová.

 „Nemocnica si stojí za tým, že tak ako všetkým pacientom, aj pacientom bez domova, ak je to nevyhnutné a ich zdravotný stav to vyžaduje, poskytuje zdravotnú starostlivosť v plnej miere,“ uviedol vtedy pre RTVS hovorca Pro Care a Svet zdravia Tomáš Kráľ.

Ďalší hrôzostrašný prípad z tej istej nemocnice

Pán Antonín mal stráviť na nemocničnej chodbe až 20 dní. Potom ho na vozíku vyviezli do kríkov. Antonín mal viac šťastia, ako Ladislav. 

„Oslovili nás aj dobrovoľníci s tým, že si tam všimli pána, ktorý im príde prehliadaný. Stretávali ho na chodbe, kde ho prekračovali ľudia, potom o pár dní na to bol vynesený pred nemocnicu,“ priblížil vedúci útulku Sv. Lujzy de Marillac v Bratislave Michal Cibiri.  Podľa jeho sa nevedel sám obslúžiť, bol dehydrovaný, podvyživený a niekoľko dní ležal bez zmeny polohy. „Na to bola celkom jednoduchá odpoveď, dať tomu človeku dôstojné miesto, posteľ, stravu. Ten človek nemal takú diagnózu, aby sa z toho nedostal,“ dodal Cibiri.

Na incident zareagovala nemocnica.

„To, za akých okolností ten človek pobýval v areáli nemocnice sa vám vyjadriť neviem, ale to, čo viem potvrdiť je, že mu opakovane poskytli zdravotnú starostlivosť,“ vyjadril sa k situácii hovorca Pro Care a Svet zdravia Tomáš Kráľ.

OSTRÁ DOLINKOVÁ ODKAZUJE MATOVIČOVCOM! ZÚFALO KLAMÚ!
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) odkázala opozičným politikom, že zúfalo klamú. Reagovala tak na štvrtkovú tlačovú konferenciu hnutia Slovensko, ktoré ju skritizovalo za kroky vo funkcii a avizovalo podanie návrhu na jej... Čítať ďalej
11 | 04 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik