Kéry: KORČOK VIDÍ VINU VŠADE, LEN NIE V SEBE! (VIDEO)
10 | 04 | 2024 I Eka Balašková

Poslanec NR SR Marián Kéry (Smer-SSD) hovorí o pýche a arogancií progresívcov. Tiež o tom, ako nevedia prijať prehru, no nevynechal ani hodnotenie Korčoka, ktorý podľa neho vôbec nebol nezávislý, ako sa snažil prezentovať. V statuse na sociálnej sieti však hodnotí aj výrok Mikuláša Dzurindu.

Kéryho zaujali slová Mikuláša Dzurindu, ktorý sa obáva ťažkých čias. Poslanec ale konštatuje, že korčokovci boli nastavení na výhru a keby sa tak stalo, od nadšenia by podľa neho zbúrali Starú tržnicu. Nevyšlo to a frustrácia je veľká. Kéry cituje Ďuriš Nicholsonovú, ktorá tiež Korčokovi vytkla, že nebol občiansky kandidát. Kéry tiež poznamenáva, že hoci je Korčok športovec, prehry prijímať nevie ani on, ani jeho priaznivci.

Dzurinda a voľby prezidenta

„Chcem sa ešte raz krátko vrátiť k prezidentským voľbám. Mikuláš Dzurinda, ktorý sa nie vôbec prekvapivo ocitol na zozname hostí v bratislavskej Starej tržnici, kde na výsledky čakal so svojimi prívržencami Ivan Korčok, v reakcii na to, že vyhral Peter Pellegrini, v rozhovore pre aktuality.sk povedal: „Čakajú nás ťažké časy, to treba otvorene povedať.“ Keď som ten Dzurindov výrok zachytil v pondelok doobeda na profile aktuality.sk na sociálnej sieti, vôbec ma neprekvapil. Dzurinda a aj ďalší prominenti liberálnej a progresívnej kaviarne, ktorí prišli v noci zo soboty na nedeľu do Starej tržnice, brali jedine víťazstvo Korčoka. Ak by ho ten dosiahol, od nadšenia a pýchy by tú tržnicu hádam aj zbúrali,“ komunikuje svoje pocity Kéry.

Nebotyčná Machajova arogancia

„No stal sa opak. A smutná liberálna časť Slovenska to komentovala v mnohých prípadoch tak lapidárne, ako generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj pod statusom k zmienenému Dzurindovmu rozhovoru. Machajova reakcia bola tak arogantná a drzá (zaslúžene za ňu aj schytal od mnohých ďalších ľudí vo vlákne pod ňou), že sa ani nečudujem, že som ju v pondelok večer pod spomenutým rozhovorom už márne hľadal. Asi oprávnene, z obáv, že to výrazne prehnal, bola zmazaná. Keďže som si v rýchlosti ráno neurobil screenshot, budem tie jeho slová aspoň parafrázovať: Nebojte sa pán Dzurinda, my múdri vydržíme, a hlúpa časť národa uvidí, keď nám v EÚ stopnú eurofondy,“ pokračuje Kéry.

Marián Kéry, zdroj: FB/MK | Marián Kéry

Nemáš môj názor? Si hlupák!

„Chápete to? Tak oni sú tak bohorovní a pyšní, že delia ľudí na tých „múdrych“, skupinu, do ktorej samozrejme podľa vlastného úsudku sami patria. A na hlúpych, kde hádžu každého, kto nemá rovnaký názor, respektíve, ako v tomto prípade, nevolil tak, ako by podľa ich názoru mal. To znamená hlúpy bol v tomto prípade každý, kto nevolil Korčoka. Ako to hovorili už naši predkovia? Pýcha, peklom dýcha. Týmto liberálnym a progresívnym stúpencom akoby to bolo jedno. Čakali výhru, už sa chystali bujaro oslavovať „svojho“ prezidenta, už spriadali plány, ako pod Korčokovým vedením budú stupňovať tlak proti vláde Roberta Fica. Lenže, prišiel na psa mráz,“ konštatuje Kéry na Facebooku.

Dag Daniš: Progresívne straty sú oveľa väčšie, ako si sami pripúšťajú
"Ďalšie voľby potvrdili, že tábor s vlajkou "anti-Fico" stratil väčšinu, ktorú mával v prezidentských voľbách istú desať rokov (od roku 2014)." Píše na sociálnej sieti komentátor Dag Daniš. Nie, neľakajte sa, nejde o ďalší z návratových... Čítať ďalej
10 | 04 | 2024 | Ivan Brožík

Kritizovala aj Nicholsonová

„Nevydalo z veľkej miery aj preto, lebo Ivan Korčok nebol nezávislý kandidát, hoc sa pri každej príležitosti k svojej údajnej „nezávislosti“ urputne hlásil. No, tak ako to vo svojom rozlúčkovom statuse na Instagrame napísala aj z jeho prehry frustrovaná Lucia Nicholsonová,“  konštatuje Kéry.

Takto sa prijíma prehra

„Ivan Korčok sa po prehratom finálovom boji o prezidentské kreslo vyjadril, že je športovec a teda prehru prijíma. Jeho prvý prejav pred stúpencami, väčšinou členmi pravicových a liberálnych politických strán a celkovo liberálneho mainstreamu, bol však nesmierne sebaľútostivý. Vinu videl všade, len nie v sebe. „To vám nezabudnem,“ hrozil všetkým oponentom, na čele s Pellegrinim. Už tých pár minút po tom, ako si uvedomil, že zo sna o prezidentskom paláci nič nebude, ukázal, ako dobre sa Slovensku stalo. Ivan Korčok na štátnika jednoducho ešte nedorástol,“ myslí si Kéry a dáva za pravdu jednému z konzervatívnych denníkov, ktorý poznamenal, že tieto voľby majú okrem hlavného víťaza, ktorým je Peter Pellegrini, aj ďalších. A síce SMER-SSD, ktorý vyhral nad Progresívnym Slovenskom. A SNS, ktoré v konzervatívnom súboji dostalo na lopatky KDH.

Ďalší "slušnočlovek" Erikovi Kaliňákovi: DOSTANEŠ PO HLAVE LOPATOU! (VIDEO LEN PRE SILNÉ ŽALÚDKY)
Žiadne argumenty, len číra nenávisť! Šok zažil v utorok 9. apríla poslanec NR SR Erik Kaliňák (Smer-SSD) pri venčení psa. Mladý muž z kategórie „slušnoľudí“ sa doňho a do jeho manželky pustil takým hrubým slovníkom, za ktorý by sa hanbil ešte aj... Čítať ďalej
10 | 04 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik