OTVORENÝ LIST občanov Českej republiky Ficovi: SME S VAMI!
10 | 04 | 2024 I Diana Zaťková

Devätnásť tisíc podpísaných. Proti Fialovi. Teraz to má v rukách Fico! Jindřich Rajchl (PRO) v utorok slovenskému predsedovi vlády Robertovi Ficovi (SMER-SD) odovzdal otvorený list občanov Českej republiky, ktorý vyjadroval ich nesúhlas so stanoviskom premiéra Petra Fialu a jeho vlády, na základe ktorého došlo k rozhodnutiu o okamžitom prerušení vládnej konzultácie medzi vládami Česka a Slovenska. List podpísalo vyše devätnásť tisíc občanov Českej republiky, informujú české Parlamentní Listy.

Podnikateľ a predseda strany PRO Jindřich Rajchl v utorok v rámci oficiálnej návštevy na slovenskom Úrade vlády odovzdal slovenskému premiérovi Robertovi Ficovi (Smer-SSD) otvorený list občanov Českej republiky obsahujúci podporu česko-slovenských vzťahov.

„Podpis všetkých z vás, ktorí ste sa k nášmu listu pripojili, tak už teraz drží v rukách slovenský premiér,“ oznámil Rajchl na svojom facebookovom profile. „Pán predseda vlády nám venoval viac ako hodinu svojho času a veľmi srdečne nás pozval na všetky oficiálne akcie organizované hnutím Smer s tým, že sa bude usilovať o prehlbovanie vzťahov našich dvoch bratských národov.“

Rajchl upozornil, že so všetkými témami, ktoré spolu s premiérom Slovenska diskutoval, svojich priaznivcov zoznámi v stredajšom (10. 4. 2024) vysielaní o 19. hodine.

Všetkým, ktorí podporujú myšlienku úzkej spolupráce medzi Českou a Slovenskou republikou, následne odovzdal Ficove pozdravy. „Teraz je však mojou milou povinnosťou predovšetkým odovzdať pozdrav premiéra Slovenskej republiky všetkým občanom našej krajiny, ktorí podporujú myšlienku úzkej spolupráce medzi našimi bratskými štátmi,“ napísal Rajchl.

K textu pripojil fotografiu seba a Fica, ako si potriasajú pravicou.

K otvorenému listu sa pripojilo celkom vyše 19 tisíc českých občanov. List obsahoval vyjadrenie nesúhlasu podpísaných občanov Českej republiky s rozhodnutím českého premiéra Petra Fialu a jeho vlády prerušiť konzultácie s vládou Slovenskej republiky kvôli rozdielnym postojom k rusko-ukrajinskému konfliktu.

List zdôrazňuje historické väzby Česka a Slovenska a spoločné hodnoty občanov oboch štátov.

Celý obsah otvoreného listu je na prečítanie tu.

ĎAKUJEME ZA 19 000 PRIATEĽSKÝCH PODPISOV Z ČESKEJ REPUBLIKY

"Kroky politikov nesmú narušiť jedinečné vzťahy medzi našimi národmi. Milí priatelia z Českej republiky, veľká vďaka za podporu dialógu medzi našimi krajinami a silný občiansky odkaz k nám na Slovensko. Vaša solidarita nás teší a posilňuje naše vzájomné vzťahy. Ďakujeme Michalovi Haškovi a Jindřichovi Rajchlovi za ich úsilie!" - reagovala na sociálnej sieti strana Smer-SSD a premiér Robert Fico.

PREMIÉR NA AGROREZORTE! Robert Fico a Richard Takáč prehovorili!
Pol roka fungovania vlády je príležitosť, aby sa premiér Robert Fico (Smer-SSD) na jednotlivých ministerstvách presvedčil o ich fungovaní priamo na mieste. Po ministerstve práce a ministerstve financií prišlo na rad ministerstvo pôdohodpodárstva.... Čítať ďalej
09 | 04 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik