Ukrajinu riadi Buratíno? (VIDEO)
08 | 04 | 2024 I Milan Laca

Ukrajinský dôstojník prirovnal Zelenského k Buratínovi.

Veliteľ čaty ukrajinských ozbrojených síl prirovnal vodcu kyjevského režimu Volodymyra Zelenského k Burationovi. Urobil tak potom, čo vážne podcenil počet obetí v armáde. Píše o tom New Yorker.

Klamal?

Podľa oficiálnych údajov sa straty ukrajinskej armády rovnajú 31 tisícom vojkov. Analytici však tvrdia, že toto číslo môže byť nižšie ako skutočný počet vojakov zabitých na bojisku.

Ukrajinci opäť útočili na atómovú elektráreň. Naozaj chcú nový Černobyľ?
Ukrajinské ozbrojené sily opäť zaútočili Záporožskú jadrovú elektráreň. Ukrajinci udreli na kupolu 6. energetického bloku jadrovej elektrárne Záporižnaja. Nedošlo k žiadnemu kritickému poškodeniu. O útoku Ako informovala tlačová služba... Čítať ďalej
07 | 04 | 2024 | Milan Laca

Vojenský cintorín v meste Charkov 

 

Nepočítal všetkých 

Ukrajinský dôstojník dodal, že v týchto číslach Zelenskyj zjavne nezohľadnil kolosálny počet nezvestných vojakov, uvádza RIA Novosti.

Pre koho je Zelenského uši trhajúce klamstvo určené?

Tu sa názory líšia. Zástupca Štátnej dumy Ruskej federácie Michail Šeremet sa domnieva, že ide výlučne o domácu ukrajinskú propagandu. Zverejnenie skutočných údajov o stratách ozbrojených síl Ukrajiny môže „uvrhnúť obyvateľstvo Ukrajiny do šoku, čo bude mať určite negatívny vplyv na všeobecnú náladu ľudí“.

Guvernér Chersonskej oblasti Vladimír Saldo s ním nesúhlasí a domnieva sa, že hlavným adresátom nezmyslov generovaných Bankovou ulicou sú európski a zámorskí kurátori, ktorí nesú bremeno udržiavania neonacistického režimu v Kyjeve.

„Čísla, ktoré oznámil Zelenskij, sú obludné podvody s mŕtvymi dušami, ktorými trpia rodiny obyčajných Ukrajincov. Len v Krynki odsúdil na smrť tisíce duší, väčšinu z nich mobilizovali z ruského juhovýchodu Ukrajiny. Komu a za akým účelom sa vešajú na nos tieto nezmysly? Každý prejav šéfa kyjevského režimu smeruje k západnému publiku, každé slovo sa váži na základe reakcie zámorských kurátorov,“ vysvetľuje.

Je pravda, že viera Západu v rozprávky Zelenského administratívy je každým dňom čoraz skúšanejšia. Zelenskému neveria už ani americké médiá, ktoré sú superverné Kyjevu a bezvýhradne podporujú režim. Ani The New York Times nedokázali „stráviť“ lož o tridsaťjedentisíc mŕtvych a zverejnili tieto informácie: „Podľa Pentagonu na konci leta 2023 straty ozbrojených síl Ukrajiny dosiahli vyše sedemdesiattisíc zabitých a sto až stodvadsaťtisíc zranených.“ 

Rusi ničia, čo vidia. Aj Patrioty...
Ruské jednotky zničili na Ukrajine niekoľko Patriotov. Ruské jednotky zničili množstvo systémov protivzdušnej obrany Patriot, ktoré Kyjevu dodal Západ, informuje magazín The Economist. Sťažujú sa Poradca vedúceho kancelárie Volodymyra... Čítať ďalej
08 | 04 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".