Anna Belousovová hodnotí prezidentské voľby (VIDEO)
09 | 04 | 2024 I Eka Balaskova

Anna Belousovová hodnotí prezidentské voľby, o ktorých budeme podľa nej rozprávať ešte veľmi dlho. Upozorňuje však, že pred nami sú ďalšie dôležité voľby do Európskeho parlamentu. Porátať sa s liberalizmom podľa nej nemôže len jedna krajina. Belousovová však hovorí, že sme na dobrej ceste.

Kandidátka do eurovolieb za Republiku Anna Belousovová je s voľbami prezidenta spokojná hneď z niekoľkých dôvodov. Jedným z nich je aj to, ako Korčok napriek všemožnej podpore prehral a „odhodil masku“. Vykľul sa z neho pomstychtivý človek, kým Pellegrini sa prejavil ako pokorný, národne orientovaný prezident. Belousovová vo svojom videu priznala úprimnú hrdosť na Slovákov, pretože táto voľba môže byť prevratnou aj v celoeurópskom meradle. A práve eurovoľby sú tie, na ktoré sa treba zamerať a nenechať si otvorenú ani túto stranu.

Malé Slovensko zaujalo

Podľa Belousovovej Korčokova kampaň podcenila národ, jeho zdravý rozum a pud sebazáchovy. „Naozaj sa potvrdilo, že každý národ má takú vládu, akú si zaslúži. Som veľmi rada, že v týchto voľbách nevyhrala tá prepálená a zo všetkých strán podporovaná kampaň,“netají sa spokojnosťou Belousovová. Spokojná je aj z toho dôvodu, že sa nikdy netajila tým, že Korčok mal byť zvolený, ako nástroj predčasných volieb. Voľby však podľa nej boli aj akýmsi referendom o tom, či sa Slovensko zapojí do rusko-ukrajinského konfliktu.

Prezidentka odcestuje na prvé rozlúčkové návštevy
Začína tour po Európe. V USA a v Kanade už bola, ale možno ešte prekvapí. Prezidentka SR Zuzana Čaputová začína sériu rozlúčkových zahraničných ciest. V utorok (9. 4.) ráno odcestuje na návštevu Nemecka, odtiaľ sa presunie do Bruselu. TASR o tom... Čítať ďalej
08 | 04 | 2024 | Ivan Mihale

Bez pátosu – hrdá

Belousovová po sčítaní takmer 90-tich percent hlasov pocítila hrdosť na Slovákov, že dokázali pochopiť, o čo ide vo voľbách. „Malý slovenský národ v strede Európy, ktorý mnohí podceňujú, je tým pomyselným Dávidom, ktorý porazil Goliáša. Lebo na tej strane Korčoka boli všetci zo zahraničia, mal po ruke médiá, ktoré mu robili volebnú kampaň, dovážali mladých ľudí, o ktorých si mysleli, že všetci budú voliť Korčoka,hovorí Belousovová. Korčokov charakter sa podľa nej prejavil tesne po polnoci zo soboty na nedeľu.

Spadli masky

„Keď si porovnáte, aká bola prvá reakcia na oznámenie výsledkov volieb, ja som bola šokovaná, aké dno ukázal Korčok. Často opakoval slová „To im nezabudnem,“ čiže už brúsil šable na pomstu,“ poznamenáva Belousovová, podľa ktorej urážlivé Korčokovo správanie nie je na mieste, veď on bol skutočne medzi podporovateľmi bombardovania Juhoslávie... U Pellegriniho ju potešilo, keď povedal, „Nech Pán Boh ochraňuje Slovenskú republiku,“ čo podľa nej charakterizuje Pellegriniho ako pokorného človeka.

Vyhrali sme MY

Politička, hoci veľakrát v minulosti kritizovala Slovákov za ich rozhodnutia, tentokrát hovorí, že Pellegriniho výhra vo voľbách nie je ani tak jeho výhrou, či výhrou jeho štábu, ale nás všetkých, ktorí sme sa rozhodli hlasovať.

„Tí takzvaní pronárodní voliči tú svoju oddanosť naozaj ukázali,“poznamenáva kandidátka na europoslankyňu. Tých, ktorí „plačú“ nad tým, ako Slovensko nepatrí na západ, ale na východ upozorňuje, že Slovensko je srdcom Európy a to musí byť mierové.

Porazený Korčok: TOTO VÁM NEZABUDNEM!
Hlas ľudu: A čo, pán Korčok? Máme sa báť? V priamom prenose nám ukázal, že nevie prehrávať. Aj keď hovorí, že má dušu športovca, nevie. Povzbudený víťazstvom v prvom kole aj teraz čakal víťazstvo. Na prehru pripravený nebol. Korčok nevie, čo ... Čítať ďalej
08 | 04 | 2024 | Mária Škultétyová

Eufória opadne, no my ideme ďalej

Táto voľba prezidenta sa podľa Belousovovej dostane do učebníc dejepisu ako zásadný prvok, ktorý môže zmeniť históriu vzťahov v Európe a to, kam sa bude Európa uberať. Navyše sme podľa nej vybojovali dva boje – ukončili sme „vládu národnej pohromy“ a máme národne uvedomelého prezidenta. Nesmieme však zaspať na vavrínoch, už začiatkom júla sa aj na Slovensku bude rozhodovať o našich zástupcoch v Európskom parlamente. „Je načase, aby ľudia ukázali, že sú rozumnejší, ako politici a nebudú voliť len podľa politických strán, ale budú voliť konkrétnych ľudí, ktorých poznajú. Lebo len tak sa nám podarí uhájiť aj boj o EP. Tak, ako sme vybojovali tie dva fronty, podarí sa nám aj ten tretí,“uzatvára Belousovová s tým, že je najvyšší čas ukončiť zvrátenosti, ktoré sa na nás valia.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik