NATO je už aktívne bojujúcou stranou, tvrdí šéf ruskej Bezpečnostnej rady
03 | 04 | 2024 I Dušan Janek

"Severoatlantická aliancia sa v podstate stala účastníkom ukrajinského konfliktu a aktívne sa podieľa na ostreľovaní ruského územia zo strany Ukrajiny," povedal Nikolaj Patrušev, šéf ruskej Bezpečnostnej rady, ktorý je považovaný za vplyvného spojenca prezidenta Vladimira Putina. V rozhovore pre ruskú webovú stránku Argumenty a fakty tiež označil 75-ročnú históriu NATO za krvavú; aliancia je podľa neho dlhodobo zdrojom nebezpečenstva, kríz a konfliktov, informuje portál idnes.cz.

"Severoatlantická aliancia sa de facto stala účastníkom ukrajinského konfliktu, aktívne sa podieľala na organizovaní ostreľovania ruského územia neonacistami," povedal Patrušev.

Povedal tiež, že v NATO sa prijímajú rozhodnutia o dodávkach zbraní s čoraz lepšími technickými možnosťami alebo dlhším dostrelom a že inštruktori Aliancie vo viacerých krajinách cvičia "žoldnierov a diverzantov", ktorí sa zúčastňujú na protiruských operáciách.

NATO považuje vojnu na Ukrajine za agresiu

Západ a Severoatlantická aliancia považujú ruskú špeciálnu operáciu na Ukrajine za nevyprovokovanú a sú na strane Ukrajiny. Podporujú Kyjev finančne a humanitárnou a vojenskou pomocou. Západní predstavitelia však zdôrazňujú, že nepodporujú Ukrajinu pri použití dodaných zbraní na ciele na ruskom území.

Tajomník ruskej bezpečnostnej rady tiež obvinil NATO a USA, že sa snažia "zachovať Ukrajinu alebo aspoň jej časť ako protiruské územie", ktorého jediným cieľom by bolo slúžiť záujmom obranného bloku.

Gavrilov: Rusko je pripravené na vstup jednotiek NATO do špeciálnej operácie
Vedúci ruskej delegácie na rokovaniach vo Viedni o vojenskej bezpečnosti a kontrole zbrojenia Konstantin Gavrilov povedal, že Rusko je pripravené na akýkoľvek vývoj udalostí s jednotkami NATO na Ukrajine. "Vojenskí stratégovia vo Washingtone a... Čítať ďalej
01 | 04 | 2024 | Ivan Mihale

"V tomto kontexte sú ciele týkajúce sa demilitarizácie Ukrajiny stále aktuálne," povedal Patrušev. Rusko dlhodobo zdôvodňuje svoju operáciu na Ukrajine, ktorá sa začala vo februári 2022, potrebou "demilitarizovať a denacifikovať" susednú krajinu. 

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik