Progresívci sú termitmi, snažiacimi sa zožrať základy slovenskej politiky
29 | 03 | 2024 I Dušan Janek

Opozícia a niektorí „nezávislí odborníci“ nevedia (alebo ani nechcú) pomáhať svojej krajine, tak robia to, čo vedia najlepšie. Škodiť, sabotovať, podrývať akékoľvek princípy vlastenectva. Odráža sa to aj na drahších pôžičkách, poskytovaných Slovensku. Možno si mädlia rukami, len či sa im to v konečnom dôsledku vyplatí... Na tento fakt poukazuje aj minister financií Ladislav Kamenický (SMER – SSD).

„Všade počúvam, že vraj terajšia vláda je zodpovedná za ekonomický marazmus, v ktorom sme sa ocitli. Nie je tomu tak!“ upozorňuje vo svojom statuse Ladislav Kamenický. „Zásadne odmietam túto propagandu nielen opozície, ale aj vybraných médií, ktoré sa na toto podujali. Práve naopak, vláda sa snaží konsolidovať a naprávať to, čo tu spôsobilo OĽaNO, SaS, Za Ľudí a Sme Rodina. Oni mali peňazí ako žiadna iná vláda pred nimi a vyšli, doslova, na psí tridsiatok,“ okomentoval konanie bývalej garnitúry Kamenický.

Matovič, Heger, Sulík a ... Remišová. Každý vie, koľká bije

Ekonómovia ako Matovič, Heger, Sulík a Remišová tu škodili slovenskej ekonomike v minulosti a na rok 2024 politickým legislatívnym „eldorádom“ Slovensku zanechali osem miliardový deficit a zvýšili tak verejný dlh, lebo práve tento deficit je potrebné prefinancovať na finančných trhoch.

Stratégia opozície sa volá: „Už, už už!!!“

„Od novej vlády a Ministerstva financií, samozrejme, títo „opoziční experti“ očakávajú, že to, čo oni drancovali tri a pol roka, nová vláda napraví buď okamžite, alebo maximálne do troch dní!“ oprel sa do opozičného cirkusu Humberto minister financií.

„Čudujem sa napríklad takému Viskupičovi zo strany Sloboda a Solidarita, že s plechovou tvárou dokáže kritizovať výšku úrokov, za ktoré si Slovensko požičiava na trhu a pritom on je za to spolu s Matovičom priamo zodpovedný,“ ukázal pomyselne prstom Ladislav Kamenický.

Minister financií upozornil aj na niektoré médiá a opozíciu, ktoré dokážu obviňovať vládu aj za vysoké úroky na hypotékach. Pritom to boli práve oni, kto spôsobil vysoké úrokové prirážky na našich dlhopisoch. Bola to práve dnešná opozícia, ktorá tvrdila, že s hypotékami netreba ľuďom pomáhať a nech si to plne zaplatia sami.

Ladislav Kamenický vytiahol remeň aj na nepoučiteľných frackov z Progresívneho Slovenska

„Keď nemohli ekonomicky škodiť v minulosti, robia to dôsledne dnes. Pýtate sa ako? Z ich niektorých vyjadrení a najmä činov sa nedá nezbadať to, čo by si Progresívne Slovensko najviac želalo:

Aby Slovensko prišlo o peniaze z eurofondov a Plánu obnovy a robia pre to maximum

Resp. aby si Slovensko nebolo schopné požičať peniaze na finančných trhoch

„Ako si mám inak vysvetliť žalovanie v Bruseli a úporné sledovanie a kontraproduktívne komentovanie každej aukcie slovenských dlhopisov?,“ pýta sa Kamenický. „Je to trápne, záškodnícke voči štátu a je to asi tá nová kultúra, ktorú chce priniesť Progresívne Slovensko,“ okomentoval minister financií ich „originálnu“ kamikadze politickú stratégiu.

Keď Slovensko predá nové dlhopisy, v liberálno-progresívnom tábore vidíme veľké sklamanie, ale samozrejme treba si vždy kopnúť do vlády na spôsob „... síce ste predali, ale mohli ste lacnejšie...“

Presne na tento fakt upozornila aj bývalá ministerka financií Brigita Schmögnerová vo svojom blogu v denníku Pravda, ktorý pomenovala úplne presne: „Armagedon na objednávku?”

Nová vláda robí všetko pre záchranu ekonomiky a bude pokračovať v konsolidácii verejných financií tak, ako sme si to naplánovali!

"Psi nech si brešú, karavána ide ďalej"." 

Medveďa, ktorý útočil v L. Mikuláši, našli s pomocou dronov do 1,5 hodiny
Problémového medveďa, ktorý 17. marca v Liptovskom Mikuláši zranil päť ľudí, našli s pomocou dronov a špeciálnej techniky do 1,5 hodiny po incidente. Medvedicu nasledujúce dni monitorovali s cieľom potvrdiť jej identifikáciu, zviera bolo usmrtené v... Čítať ďalej
28 | 03 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik