Ivana Korčoka nespravodlivo napádajú!!! Ako to zastaviť?
28 | 03 | 2024 I Ivan Mihale

Exminister školstva Juraj Draxler sa vyjadril k napádaniu, ohováraniu a štvavej kampani  voči kandidátovi na prezidenta Ivanovi Korčokovi. Na zastavenie tohto napádania, predstavil rýchly návod.

"Je to tak, chudák Ivan Korčok! Novinári v SME, Denníku N, či v Nadácii Zastavme korupciu musia ľuďom vysvetlovať, že temné sily (Draxler, Smer, Hlas a iní) Korčoka ohovárajú!! Nie je pravda, že je provojnový kandidát!! Alebo proti suverenite Slovenska!" Predstavil a v podstate aj citoval exminister niektoré protislovenské denníky a ich problémy.

Draxler ale ponúkol  radu, ako rýchlo, za pár sekúnd prerušiť celú štvavú kampaň proti nemu.

"Ivan Korčok, stačí, ak vydáte nasledovné vyhlásenia:

- "Bombardovania Juhoslávie prebehlo na základe falošnej zámienky a bolo nespravodlivé."

- "Invázia do Iraku, kvôli ktorej len v nasledujúcich troch rokoch zomrelo podľa prestížneho medicínskehu žurnálu Lancet 600 tisíc ľudí bola nehumánnym porušením medzinárodného práva."

- "Keď som v nedávnom rozhovore ja, Ivan Korčok, povedal o bombardovaní Gazy, že to bombardovanie, pri ktorom, ako som uznal, zahynuli desaťtisíce ľudí, považujem za legitímnu akciu, tak som tým nemyslel, že tú akciu schvaľujem, ale že ju odsudzujem."

- "Keď som nedávno povedal, že by sme mohli otvoriť otázku, či by sa mohlo rozhodovanie o zahraničnej politike EÚ presunúť do hlasovania kvalifikovanou väčšinou, tak som tým nemyslel, že by sa mohla otvoriť otázka hlasovania kvalifikovanou väčšinou. Ale pravý opak."

Draxler si myslí, že týmto sa všetky sporné otázky vyjasnia. Dokonca je  ochotný garantovať Korčokovi, že všetky týmto nespravodlivé útoky na neho okamžite prestanú. "Túto radu som vám dal úplne zadarmo. Podobne, ako vám zadarmo dám ešte jednu - ak sa nechcete sťažovať na ostré kampaňové videá, tak s nimi nezačínajte ako prvý. To len na okraj.  Tak do do toho, uveďte všetko na pravú mieru. Nenechajte to za seba robiť novinárov v SME. Odsúďte porušenia medzinárodného práva a vyhladzovanie civilného obyvateľstva aj sám", vyzval v závere Korčoka.

Utopia sa (aj ich Korčoka) v bahne nenávisti k pravde
Tak sa uskutočnil ďalší „duel“ (kedysi sme to volali diskusia, ale doba pokročila) medzi dvomi kandidátmi na obsadenie postu hlavy štátu, a to medzi Ivanom Korčokom a Petrom Pellegrinim. Mohli by sme textu dať aj pracovný názov „Nenávisťou proti... Čítať ďalej
28 | 03 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik