Uhrík upozornil, že politici s „macronovským zmýšľaním“ môžu doplatiť na svoju domýšľavosť
29 | 03 | 2024 I Dušan Janek

Milan Uhrík (hnutie Republika) upozornil, že politici s „macronovským zmýšľaním“ môžu doplatiť na svoju domýšľavosť. Vysielanie vojakov na Ukrajinu totiž nemusí byť prijaté všetkými členskými krajinami EÚ tak ako si to predstavuje francúzsky prezident.

„Myslím si, že po dvoch rokoch vojny nemá tento konflikt vojenské riešenie. Je jasné, že Ukrajina nemôže vyhrať vojnu v tom zmysle, že znovu získa stratené územia silou, pretože to nedosiahla minulé leto, keď mala veľkú podporu vojenských zbraní, dodávok zo západných krajín a veľkú finančnú podporu,“ vyjadril svoj názor na ukrajinský konflikt Milan Uhrík.

Perspektívu pomoci v budúcnosti označil za ešte menej pravdepodobnú. To isté však platí i pre Rusko. Vojenská podpora klesá a klesá aj podpora finančná.

Francúzska europoslankyňa za národné zhromaždenie Patricia Chagnon uznala, že tento konflikt spôsobil veľa utrpenia, predovšetkým po humanitárnej stránke. Ukrajina zostala v ruinách, pribrzdil vývoj európskych ekonomík, spôsobil obrovské zvyšovanie cien v oblasti energie. Mal hrozný dopad pre Francúzsko a negatívne ovplyvnil každodenný život priemerného francúzskeho občana.

„Vždy sme si mysleli a myslíme si, že všetka naša energia by mala byť nasmerovaná k nastoleniu mieru,“ vyjadrila Patricia Chagnon názor, akým by podľa nej mala smerovať politika týkajúca sa tohto problému.

Slovensko obetovalo Ukrajine už nemálo zo svojich materiálnych zdrojov

„Naša krajina venovala Ukrajine všetky vojenské zásoby, ktoré mala,“ uviedol Uhrík. „Predchádzajúca vláda nás naozaj úplne vyčerpala. Súčasná vláda zmenila svoje metódy. Namiesto priamej vojenskej pomoci poskytuje Slovensko zákazky, lebo naše vojenské zásoby sú vyčerpané,“ dodal Uhrík.

Tento scenár podľa Milana Uhríka bude vzorom aj pre iné krajiny. Budú podľa neho pravdepodobne postupovať krajiny V4, pretože už i im ubúdajú zbrane. Nechcú ohroziť svoje krajiny a oslabiť svoje kapacity. Namiesto toho prechádzajú na súkromné zmluvy, podporujú Ukrajinu peniazmi, aby si mohla kúpiť z USA alebo od európskych vojenských výrobcov.

Z Európskej únie sa stala európska dezilúzia (VIDEO)
Poslanci Europarlamentu tak, ako mnohé členské štáty EÚ a ich občania vedú otvorenú i vnútornú polemiku o zmysle fungovania a smerovaní Európskej únie. Eurobyrokrati sú ľudia neschopní konať, neznalí a nevzdelaní v konkrétnej problematike, plní... Čítať ďalej
13 | 03 | 2024 | Dušan Janek

Patricia Chagnon verí, že nástup mieru je nevyhnutný. A to čo najskôr

„Amerika stiahla svoju podporu Ukrajinu. Z tohto dôvodu je to ešte naliehavejšie, aby tento konflikt nepokračoval. Ako sme hovorili od začiatku, a tvrdili sme to vždy, malo by sa konečne diskutovať o mieri,“ vyjadrila sa. Podľa nej slová o Orbánovom podporovaní Ruska sú absurdné z toho hľadiska, že práve Maďarsko je krajinou, ktorá bola v minulosti obsadená vojskami Varšavskej zmluvy. Uviedla, že sú iné dôvody, prečo sa Orbán zasadzoval za mier a riešenie konfliktu a nezapájal sa alebo nezastával dve silnejšie strany, lebo predsa, ak chcete dosiahnuť mier, snažíte sa zachovať neutrálnu pozíciu,“ dodala Patricia Chagnon.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik