USA neinformovali ruské veľvyslanectvo o teroristických útokoch
25 | 03 | 2024 I Gabriela Fedičová

 Ruské veľvyslanectvo vo Washingtone nedostalo žiadne oznámenia na pozadí správ o hroziacich teroristických útokoch v Moskve, ktoré predtým zverejnila americká diplomatická misia, povedal veľvyslanec v Spojených štátoch Anatolij Antonov pre agentúru RIA Novosti.

"Vopred sme nedostali žiadne upozornenia ani správy. Všimli sme si to, ale v tejto veci som nemal žiadne kontakty ani s Bielym domom, ani s ministerstvom zahraničných vecí," povedal.

Veľvyslanectvo USA v Rusku 8. marca uviedlo, že monitoruje správy o plánoch "extrémistov" zaútočiť na veľké davy v Moskve vrátane koncertov. Zároveň, po teroristickom útoku v Crocus, Biely dom uviedol RIA Novosti, že Spojené štáty v marci dostali informácie o príprave teroristického útoku v Moskve, pravdepodobne na preplnených miestach a zdieľali ich s ruskou stranou.

Teroristický útok v Crocus

V piatok večer došlo k streľbe a požiaru v Crocus v Krasnogorsku. V tom čase sa tam mal konať koncert kapely "Piknik". Najmenej štyria muži v maskáčoch a bez masiek vtrhli do haly. Zločinci strieľali ľudí a tiež hádzali zápalné bomby.

Podľa najnovších údajov vyšetrovacieho výboru bolo zabitých 133 ľudí. Šéfredaktor mediálnej skupiny Rossija Segodnya a televízneho kanála RT Margarita Simonyanová Počet obetí teroristického útoku v Crocuse vzrástol na 143.
Prezident Vladimir Putin vyhlásil 24. marec za deň národného smútku

V sobotu ráno riaditeľ FSB Alexander Bortnikov informoval hlavu štátu o zadržaní 11 ľudí vrátane všetkých štyroch zločincov, ktorí boli priamo zapojení do teroristického útoku.

Podľa tajnej služby boli chytení štyria podozriví Brjanská oblasť.

Po teroristickom útoku sa pokúsili utiecť autom a prekročiť rusko-ukrajinskú hranicu. Militanti mali kontakty na Ukrajine a použili vopred pripravené zbrane v skrýši, pátranie po ich komplicoch prebieha.

Vyšetrovací výbor začal trestné konanie vo veci teroristického útoku.

V príhovore k občanom Putin povedal, že Rusko čelí nielen starostlivo cynicky plánovanému teroristickému útoku, ale aj pripravenému a organizovanému masovému vraždeniu civilistov. Prezident zdôraznil, že všetci páchatelia, organizátori a páchatelia tohto zločinu budú spravodlivo a nevyhnutne potrestaní.
 
NAŽIVO! Ivan Korčok reční na proteste. Z úst všetkých padajú rôzne perly...
Ivan Korčok reční na proteste Spojme sa za Slovensko v Bratislave. Protest je proti vláde Roberta Fica a zároveň predvolebnou kampaňou Ivana Korčoka. Protest/zhromaždenie je plné hejtu voči vláde Roberta Fica, na podporu prezidentského kandidáta,... Čítať ďalej
24 | 03 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik