AKTUÁLNE Už o chvíľu príde prudká ZMENA POČASIA! TOTO sa na nás ženie
23 | 03 | 2024 I Diana Zaťková

Čaká nás teplotný šok, ktorý zapríčiní prechod studeného frontu. Do našej oblasti prinesie zrážky, ojedinelé búrky, ale hlavne ochladenie a silný vietor.

 

Upozorňuje na to portál iMeteo, ktorý informuje, že prvá polovica soboty bude pokojná s teplotami, ktoré sa budú šplhať až k +20 °C. Zvrat príde okolo 15. hod., kedy studený front začne postupovať cez naše územie. Na jeho čele sa bude vyskytovať silný nárazový vietor, ktorý môže byť nebezpečný. 

“Najsilnejšie nárazy by mal vietor dosahovať na južnom a západnom Slovensku, kde sa poryvy vetra budú pohybovať ojedinele až do 90 km/h. Na zvyšku územia bude vietor slabší,” predpovedá portál.

Čelo studeného frontu má zároveň priniesť zrážky, ojedinele aj búrky. Tie by mali byť slabšie, pričom hrozia najmä na severozápade územia. 

“Búrky sa teda vyskytnúť nemusia, no čo sa celkom určite vyskytne sú zrážky. Studený front prinesie plošný dážď, ktorý prinesie do 10 mm, v Žilinskom a v Prešovskom kraji ojedinele aj okolo 15 mm,” píšu odborníci.

Nedeľa prinesie zimné počasie

Za studeným frontom sa začne nasúvať od severozápadu až severu studený vzduch, čo výrazne zníži teplotu aj hranicu sneženia, ktorá poklesne na úroveň približne 500 metrov. V nedeľu ráno sa tak na severe môžu objaviť aj snehové vločky. V noci na pondelok budú teploty klesať až pod bod mrazu. Ovocinári tak musia byť opäť v strehu.

Polícia zasahovala: STAROSTKA SA POBILA so zástupkyňou! Prišlo vraj aj na škrtenie
Kuriózna roztržka medzi starostkou obce Seňa (okr. Košice-okolie) Marcelou Gallovou (Smer-SSD) a jej zástupkyňou Silviou Langovou (Hlas-SD) sa strhla začiatkom týždňa. Vyústila do fyzickej potýčky, ktorú riešila aj polícia. Zástupkyňa mala podľa... Čítať ďalej
23 | 03 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik