AKTUALIZOVANÉ Ako sa prezidentka postaví k teroristickému útoku v Rusku?
23 | 03 | 2024 I Diana Zaťková

Militantná organizácia Islamský štát (ISIS) prevzala zodpovednosť za piatkový útok na koncertnú sálu na predmestí Moskvy. Podľa najnovších údajov bolo zabitých viac ako 60 ľudí a ďalších 100 bolo zranených. A slovenská prezidentka mlčí!

"Pani Čaputová, ak vo Vás ostala ešte posledná štipka súcitu a milimeter objektivity pozerať sa na veci rovnako, poprosím na znak súcitu s rodinami obetí a samotnými obeťami teroristického útoku v Rusku dať vysvietiť Prezidentský palác a Bratislavský hrad do farieb štátu obetí!" - apeluje na prezidentku Richard Glück (Smer-SSD).

"Ak tak neurobíte, potvrdíte, že smrť nevinných ľudí Vám vôbec neprekáža, pokiaľ ide o "zlých" Rusov, na ktorých uplatňujete inštitút kolektívnej viny," upozorňuje "smerácky vlk".

AKTUALIZOVANÉ

Prezidentka SR Zuzana Čaputová odsúdila piatkový (22. 3.) útok na ľudí v Moskve. Považuje ho za neakceptovateľný. Uviedla to na sociálnej sieti.

"Včerajší útok na civilné obyvateľstvo v Moskve je absolútne neakceptovateľným a odsúdeniahodným teroristickým činom. Myslím na rodiny desiatok nevinných obetí a ich blízkych," povedala hlava štátu.

Foto: Roman Denisov/TASS

Pod statusom Richarda Sa okamžite objavili komentáre.

"Ak dokazala osvietit hrad izraelskou vlajkou, kde izrael vykonava genicidu na palestinskom narode, teraz je to jej psou povinnostou vyvesit rusku vlajku, pretoze nedna sa o teroristicky utok tiez na civilne obyvatelstvo, alebo zachovava sa tak, ako po celych 5 romov. Uprimnu sustrast rodinam pozostalym a celemu R u s k u," píše Lídia.

"Nemôže. USA jej to nerozkazali. Úprimnú sústrasť rodinám terorizmu," pripája sa Lajko.

"Nespraví to,ona cíti iba s niektorými ľuďmi,musela by to byť jedine 4%-ná menšina,či Ukrajinci a jej ľudia. Nikto druhý pre ňu nemá cenu. Taká je Vojana!" - dodal Peter.

A ozval sa aj zástupca "slušných" ľudí: "Hajzel primitívny, oslovuj si bandu smerackych kretenov okolo teba, nie pani prezidentku. Idiot dezolátsky!"

K teroristickému útoku v Moskve sa prihlásil ISIS: Viac ako 60 mŕtvych, viac ako 100 zranených
Militantná organizácia Islamský štát (ISIS) prevzala zodpovednosť za piatkový útok na koncertnú sálu na predmestí Moskvy. Podľa najnovších údajov bolo zabitých viac ako 60 ľudí a ďalších 100 bolo zranených, informuje agentúra TASS. V Moskve a... Čítať ďalej
23 | 03 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik