Americký prezident má v hľadáčiku novinárov, ktorí mu nepoklonkujú
25 | 03 | 2024 I Dušan Janek

Americký moderátor Tucker Carlson tvrdí, že administratíva prezidenta Joea Bidena sa snaží zastrašiť a zničiť všetkých novinárov, ktorí vyjadrujú nesúhlas. "Je to politická tyrania," ozrejmuje Carlson a informuje o prípade nezávislého novinára, ktorý bol ako reportér prítomný pri vniknutí do Kapitolu v roku 2021 a následne bol za to verejne ponížený a postavený pred súd, hoci si len robil svoju prácu, ako informujú Parlamentí Listy.

Medzi niekoľkými tisíckami Američanov, ktorí prišli 6. januára 2021 do Kapitolu, bol aj veľký počet novinárov. "Mnohí z nich pracovali pre médiá ako Reuters, AP alebo provládne The Washington Post a The New York Times či ABC News. Ich úlohou bolo podporiť tézu, ktorú o tejto demonštrácii šírila Bidenova administratíva," hovorí Carlson.

V ten deň tam však boli aj nezávislí novinári ako Steve Baker. "Bol tam z rovnakého dôvodu ako ostatní novinári, aby zblízka pozoroval protest a informoval o ňom. A tak, ako mnohí iní novinári, nakoniec vošiel do Kapitolu, aby získal aktuálne informácie o tom, čo sa deje. Urobil to úplne nenásilným spôsobom, nerozbíjal dvere ani okná, nemával žiadnymi vlajkami, neútočil na policajtov, len tam bol ako novinár, ktorý celú vec pokrýva. Čo je zrejmé z videozáznamu," rozpráva Carlson Bakerov príbeh.

Kto nepracuje pre liberálov, je protiamerický kolaborant

"Ale pretože nepracoval pre liberálne médiá a nespolupracoval s administratívou Joea Bidena, FBI ho vyčlenila a označila za revolucionára. Následne bol za svoju účasť na podujatí v Kapitole obvinený z podnecovania násilia, neoprávneného vniknutia na pozemok a dokonca z krádeže v Kapitole," čuduje sa moderátor.

„Odkukal“ Korčok Bidenove spôsoby?

"A nikto sa ho nezastal, žiadna z mnohých organizácií na ochranu slobody médií, ktoré údajne bojujú za novinársku slobodu. Nikto ani nemihol okom, keď Bakera nedávno zatkli v Dallase po tom, čo prišiel na stanicu FBI. Tá vyslala jasný signál, že len novinári, ktorí pracujú pre Joea Bidena, sú v bezpečí, len tí sú považovaní za legitímnych. Všetci ostatní budú zničení," hovorí Carlson.

Baker v rozhovore opisuje, že o potenciálnych problémoch vedel od začiatku, keď mu postupne doručovali predvolania, až ho nakoniec tri roky po osudnom dni požiadali, aby sa prihlásil FBI, a následne ho poslali pred súd.

"Zaujímavé je, že môj právnik dostal od prokurátora konkrétne oznámenie, že sa mám dostaviť do centra FBI v Dallase a že mám mať oblečené tričko, šortky a papuče. Bolo jasné, o čo im ide, chceli ma okamžite prezliecť do oranžovej väzenskej uniformy a previezť cez mesto do budovy súdu, kde by ma odovzdali policajtom a tam by som musel čakať vo väzbe na súd," rozpráva Baker.

Bakerov právnik to nepovolil a vyjednal, aby nemusel nosiť oranžovú uniformu a ponechal si svoje oblečenie. "Napriek tomu, že zjavne nepredstavujem hrozbu, na súde mi nasadili putá a dokonca aj reťaze na ruky a nohy a umiestnili ma do väzby k dílerovi pervitínu," hovorí prenasledovaný novinár.

V Texase sa páchajú skutočné zločiny, ale novinár, konajúci svoju prácu bude perzekvovaný

"Takže v Texase, kde v súčasnosti páchajú trestnú činnosť milióny migrantov, majú čas zaobchádzať s takýmto novinárom," čudoval sa Tucker.

Baker uviedol, že sa mu za takéto správanie ospravedlnilo veľké množstvo bývalých agentov FBI, ktorí napísali, že kedysi boli na FBI hrdí, ale už to tak nie je. "A spýtal som sa dvoch agentov, ktorí ma zatkli, a policajtov na súde, ako často takto spútavajú ľudí, ktorí sú obvinení z „priestupkov“, aké som spáchal ja. A oni radšej mlčali, pretože nemali čo povedať. Pretože odpoveď je jasná, s nikým takto nezaobchádzajú za priestupky, v 100-ročnej histórii FBI nikdy takto nezaobchádzali s nikým, kto bol obvinený z nenásilného priestupku," má jasno Baker.

Opozícia avizovala odvolávanie Matúša Šutaja Eštoka, vadí jej rozhovor v alternatíve (VIDEO)
Televízia Markíza sa rozhodla legitimizovať bývalú mediálnu alternatívnu scénu. Inak, ako reklama alternatíve sa reportáž, ktorú odvysielali v hlavnej spravodajskej relácii 20. marca, nazvať nedá. A možno si to „odnesie“ minister vnútra Matúš Šutaj... Čítať ďalej
21 | 03 | 2024 | Eka Balaskova

"Toto je jednoznačne politická tyrania, so spravodlivosťou to už nemá nič spoločné. Je to jednoznačne len snaha odstrániť akúkoľvek kritiku Joea Bidena," prikývol Tucker.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik