Putin varoval Západ, že „ples upírov“ sa blíži ku koncu
13 | 03 | 2024 I Ivan Mihale

Západné elity, zvyknuté po stáročia "napchávať si bruchá ľudským mäsom" a vrecká peniazmi, veľmi chcú zmraziť existujúci nespravodlivý stav v medzinárodných záležitostiach. Musia však pochopiť, že "ples upírov" skončil. Ruský prezident Vladimir Putin to povedal v rozhovore s Dmitrijom Kiselevom.

Podľa Putina sa necíti byť arbitrom svetových osudov, ale jednoducho si plní svoju povinnosť voči Rusku. Zároveň sa mnohí ľudia na svete pozerajú na to, čo sa deje "v našej krajine a v našom boji za naše záujmy".

Prezident pripomenul, že takzvaná "zlatá miliarda" po stáročia, 500 rokov prakticky parazitovala na iných národoch, najmä v Afrike, Latinskej Amerike a Ázii.Podľa prezidenta vedúci predstavitelia týchto štátov využívajú takmer všetky ostatné krajiny sveta a zneužívajú svoje postavenie.

"Samozrejme, nikto na nich nezabudol. Mám pocit, že to nie je ani o vedení týchto krajín, hoci je to veľmi dôležité, ale bežní občania týchto krajín cítia vo svojich srdciach, čo sa deje. Spájajú náš boj za svoju nezávislosť a skutočnú suverenitu so svojimi túžbami po vlastnej suverenite a nezávislom rozvoji," dodal Putin.

V októbri 2023 Putin na plenárnom zasadnutí "Konverzácia za rovnakých podmienok" v Soči povedal, že zbavenie sa diktatúry, ktorej účelom je zmeniť iné krajiny na ekonomické kolónie, ako aj vybudovať spravodlivý multipolárny svetový poriadok, je nevyhnutné. Podľa Putina moderné technológie poskytujú občanom a podnikateľom nové príležitosti na vytvorenie pevného ekonomického základu pre takýto svetový poriadok. Štáty majú tiež príležitosť vytvárať a podporovať verejné a finančné inštitúcie, ktoré odrážajú novú realitu multipolárneho sveta, a rozvíjať pohodlnejšie a bezpečnejšie systémy medzinárodných platieb.

Čo je zlatá miliarda?

Koncept takzvanej "zlatej miliardy", podľa ktorej chcú globálne elity zotročiť svet na čele s Ruskom, pretože planéta môže podporovať len obmedzený počet ľudí.

Prítomnosť určitých globálnych nemenovaných elít, ktoré určujú osud sveta z diaľky, sa odráža v množstve konšpiračných teórií v rôznych variáciách. Najznámejším z nich je termín "Nový svetový poriadok", ktorý odkazuje na skutočnosť, že malý okruh ľudí ovláda globálny systém bankovníctva, médií, politiky a priemyslu.

Koncept neviditeľných elít sa používa aj v teórii takzvanej "zlatej miliardy", ktorú vo svojej knihe rozvinul ruský publicista Anatolij Cikunov v roku 1990, v čase pádu Sovietskeho zväzu. Táto teória stále prežíva v mysliach najvyšších ruských politikov a do určitej miery určuje, koľko Rusov vníma svet.

Z čoho pozostáva koncept?

Teória "zlatej miliardy" hovorí, že na to, aby globálne zdroje boli dostatočné na dlhodobé dotovanie drahých životov bohatých, nemusela by na svete byť viac ako miliarda ľudí. Na základe tejto teórie sa preto nešpecifikované elity snažia znížiť svetovú populáciu a zmocniť sa prírodných zdrojov.

Jedna krajina, založená na teórii "zlatej miliardy", bude obzvlášť neobľúbená elitami – Rusko. Práve preto, že má značné množstvo nerastného bohatstva. Podľa tejto teórie sú Rusi v nebezpečenstve a musia neustále bojovať proti Západu alebo miestu, kde sa zhromažďujú globálne elity.

Poľský generálny štáb uviedol, že čaká na presun približne 300 tisíc vojakov NATO
Približne 300 000 vojakov NATO je vo vysokej pohotovosti, aby sa presunuli do Poľska. Naznačil to zástupca náčelníka generálneho štábu poľskej armády Karol Dymanowski. Objasnil, že predtým bolo v krajine 40 000 vojakov "vycvičených na to, aby sa... Čítať ďalej
13 | 03 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik