Laššáková o Korčokovej principiálnosti športovca (VIDEO)
10 | 03 | 2024 I Eka Balaskova

Diplomat Ivan Korčok, kandidát na prezidenta SR v rozhovoroch o sebe rád hovorí, že pred totalitou unikal k športovým aktivitám. V súčasnosti naberá celkom opačný smer – do športu sa snaží vniesť politickú totalitu, čo si všíma aj politická komentátorka a kandidátka do Európskeho parlamentu za stranu Smer-SSD, Judita Laššáková.

Laššáková pripomína, že kým pred 40-timi rokmi sa Ivan Korčok ako študent pred totalitou „skrýval“ v športovej bubline, dnes hovorí o tom, ako by slovenskí hokejisti hrajúci v KHL nemali štartovať na MS. Už z princípu. 

Korčok o živote v socializme

„Bolo to spojené s tým, ako som vnímal tú dobu. Mojím únikom bol šport. V Banskej Bystrici som začal hrávať volejbal. Jedno leto prišli tréneri z bratislavskej Slávie UK a chceli, aby sme spolu so spoluhráčom prestúpili na Bilíkovu, kde bola volejbalová trieda,“povedal Korčok pre Aktuality s tým, že jeho spolužiaci už na VŠ začiatkom 80-tych rokov pracovali na tom, aby sa dostali na miesta v Podniku zahraničného obchodu, no on pred režimom unikal do svojej športovej bubliny.

ROZTRASENÝ IVAN KORČOK má nervy v kýbli. A to ešte ani nezačal úradovať...
Ivan Korčok sa oprel do prezidentskej kampane Petra Pellegriniho. Nezabudol pripomenúť, tak ako tradične, že jeho najväčší súper „otáľal“ s oznámením svojej kandidatúry na post prezidenta. Hrýzol si nedočkavosťou nechty, pretože dúfal, že do súťaže... Čítať ďalej
28 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Do reprezentácie nepatria!

Reprezentovanie krajiny hokejistami z Kontinentálnej hokejovej ligy je podľa Korčoka neprístojnou formou propagácie agresorského štátu. Absurdné politikárčenie v športe a robenie dobrého mena Slovákov prostredníctvom športu je tomuto „vlastencovi“ cudzie.

SZĽH je podľa Korčoka apolitický zväz (rovnako ako apolitické protesty, na ktorých si robil prezidentskú agitku) a nemal by z tohto dôvodu robiť propagandu Rusku. Korčok tvrdí, že KHL znamená v ruskej propagande neskutočne veľa, na druhej ho dáva na rovinu s reprezentačnou formou športu.

Laššákovej poznámka

„Ivan Korčok, ktorý sa spolupodieľal na odzbrojení Slovenska, sa teší, že česká vláda chce odstúpiť od sľubu, ktorý dala. No a tento Ivan Korčok sa bude vyjadrovať k túžbe hokejistov hrať za Slovensko? Jaj, a mimochodom, ak bude čo i len jeden hráč z KHL v slovenskej zostave, určite prísne „principiálny“ Ivan Korčok potom nepôjde na žiaden zápas, však...,“ poznamenáva na margo Korčokových vyjadrení sa voči slovenským športovcom.

Pellegrini: Prezident by mal vždy hájiť národno-štátne záujmy
Prezident by mal vždy hájiť národno-štátne záujmy na medzinárodnej úrovni. Koncept prezidenta ako protiváhy vláde znamená konflikt inštitúcií, a to si ľudia na Slovensku neželajú. V rozhovore pre TASR to uviedol kandidát na hlavu štátu Peter... Čítať ďalej
08 | 03 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik