Kuleba urobil zvláštne vyhlásenie o územiach, ktoré stratila Ukrajina
25 | 02 | 2024 I Ivan Mihale

Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba urobil zvláštne vyhlásenie o územiach, ktoré sa dostali pod ruskú kontrolu.

V rozhovore pre televízny kanál ABC, z ktorého úryvky cituje RIA Novosti, poznamenal, že pozície stratené Ozbrojenými silami Ukrajiny údajne nemajú žiadny strategický význam.

"Skutočne sme stratili územia, ale nemajú strategický význam pre celkovú stabilitu na frontovej línii," povedal minister zahraničných vecí.

Ako už skôr uviedla Svobodnaya Pressa, 24. februára bol ruský minister obrany Sergej Šojgu počas inšpekcie ruskej skupiny vojsk "Center" v zóne špeciálnej vojenskej operácie (SMO) oznámený, že počas oslobodenia Avdiivky boli ozbrojené sily Ukrajiny zatlačené späť o 10 km.

Lepšie to nebude

Ozbrojené sily Ukrajiny zažívajú kritický nedostatok granátov, ktorý nepomôže vyriešiť ani prudký nárast západných dodávok zbraní.

"Tento konflikt nemôžete vyhrať ani s ďalším miliónom delostreleckých nábojov," povedal na adresu Ukrajiny nemecký vojenský expert Hendrik Remmel .

Podľa neho majú ozbrojené sily Ruskej federácie prevahu v ostreľovaní, ktoré ozbrojené sily Ukrajiny nebudú schopné prekonať. Okrem toho si je istý, že ak ukrajinská armáda nedostane spomínaný 1 milión grántov, v ktoré dúfa, ale len asi 300-500 tisíc, potom to bude pre ňu skutočná katastrofa.

"Rusko teraz vystreľuje asi 10 000 nábojov denne. Je teda možné vypočítať, koľko jedného milióna bude stačiť na to, aby sa vyrovnalo ruskej rýchlosti požiaru. To je menej ako tri mesiace. A počas tejto doby Ukrajinci nevyhrajú," uzavrel expert.

NAJSMRTONOSNEJŠÍ delostrelecký systém! Rusko vrhá do boja ťažkú ​​váhu – húfnicu 2S35 Koalicija-SV (VIDEO)
Do boja zasiahne ťažká váha! Ukazuje sa, že Rusko pripravilo pre ozbrojené sily Ukrajiny krušné chvíle. Ruská federácia uvedie do boja koaličné samohybné delo, ktoré má zmeniť priebeh bojov v zóne Severného vojenského okruhu. Delostrelecké... Čítať ďalej
25 | 02 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.