AKTUALIZOVANÉ Rokovanie o odvolávaní Šimkovičovej sa zatiaľ nezačalo
12 | 02 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

Poslanci Národnej rady (NR) SR neboli v pondelok ráno uznášaniaschopní na mimoriadnej schôdzi o odvolávaní Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS).

V rokovacej sále sa neprezentovalo dostatok poslancov, ako prítomných sa zahlásilo len 47. Predseda NR SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) preto odložil začiatok schôdze o 30 minút.

Aktualizované

Poslanci Národnej rady (NR) SR nebudú v pondelok rokovať o návrhu na odvolanie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej. V rokovacej sále nebola v úvode mimoriadnej schôdze ani na druhý pokus nadpolovičná väčšina všetkých poslancov, prítomných bolo len 47. Keďže parlament nebol uznášaniaschopný, predseda NR SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) presunul rokovanie o návrhu na utorok (13. 2.) o 8.00 h.

Návrh na odvolanie Šimkovičovej podali opoziční poslanci. Ministerka podľa nich neprimerane zasahuje do slobody kultúry svojimi výrokmi a krokmi. Problém vidia aj v zmene pri umeleckých fondoch, obávajú sa zničenia ich verejnoprávnej podstaty a nezávislosti.

Šimkovičová má silného SPOJENCA! A ten sa INFANTILNÝM POKRIKOVANÍM OPOZÍCIE nenechá zastrašiť (VIDEO)
Michal Šimečka, poslanec parlamentu a predseda neustále reptajúcich progresívcov si zatiaľ nestihol posťažovať na peniaze, z ktorých žije nad pomery, pričom nepodáva adekvátne výsledky top politika a spolu so svojou politicky a aritmeticky... Čítať ďalej
12 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik