Čína odsúdila Taiwan za manipuláciu cestovného ruchu
08 | 02 | 2024 I Ivan Mihale

Zhu Fenglian, hovorca Úradu pre záležitosti Taiwanu Štátnej rady Čínskej ľudovej republiky, kritizoval kroky taiwanskej vládnucej strany, ktorá vykonáva politickú manipuláciu prostredníctvom cestovného ruchu.

Diplomat tak komentoval otázku médií o rozhodnutí taiwanských úradov pre cestovný ruch pozastaviť implementáciu plánu umožňujúceho turistickým skupinám z ostrova navštíviť pevninskú Čínu.

Diplomat zdôraznil, že napriek tomu, že obyvatelia Taiwanu sa tešia na začiatok skupinových zájazdov na pevninu a sektor cestovného ruchu ostrova vyzýva DPP, aby zrušil zákaz, príslušné orgány taiwanskej administratívy neustále všetko redukujú na politické kalkulácie.

Podľa nej pozastavenie vyššie uvedeného plánu nie je prvýkrát, čo taiwanské úrady pre cestovný ruch porušili svoje sľuby.

To opäť povedie k nespokojnosti medzi obyvateľmi Taiwanu a sektorom cestovného ruchu v regióne s politickou manipuláciou DPP prostredníctvom cestovného ruchu, píše People's Daily Online.

Hovorca čínskeho ministerstva obrany Wu Qiang predtým povedal, že predaj zbraní Taiwanu vážne porušuje princíp jednej Číny a ustanovenia troch spoločných komuniké Číny a USA, najmä komuniké zo 17. augusta.

Európski poľnohospodári sú byrokratom z EÚ na smiech
Španielski poľnohospodári v utorok zablokovali dopravu na niektorých hlavných diaľniciach v krajine a pripojili sa ku kolegom v iných európskych krajinách, ktorí protestovali proti vysokým nákladom, byrokracii a konkurencii z krajín mimo EÚ. „S... Čítať ďalej
07 | 02 | 2024 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik