Nasadí "prvý pán" prezidentke Čaputovej čepiec? (VIDEO)
05 | 02 | 2024 I Dušan Janek

Štyridsaťsedemročný Juraj Rizman – súčasný partner prezidentky Zuzany Čaputovej sa nestal prominentný iba tým,  komu chodí za pätami. Aspoň tak to tvrdia médiá. Svoju dôležitosť si podľa nich získal už činnosťou ako aktivista, vedúci hnutie Greenpeace na Slovensku. Koordinoval i projekt Via Iuris. Neskôr prebral post poradcu prezidenta a fungoval i ako poradca bývalého predsedu parlamentu Juraja Šeligu.

Momentálne  Juraj Rizman pracuje ako šéf komunikácie a vzťahov s verejnosťou v spoločnosti Post Bellum SK. Občianske združenie od roku 2011 dáva dohromady dokumenty pamätníkov najdôležitejších udalostí 20. storočia. Tieto príbehy spracujú, uverejňujú a hovoria o nich predovšetkým študentom a žiakom.

Juraj Rizman, „prvá dáma“ slovenskej prezidentky,  si získal jej srdce  (ak nejaké má) už pred jej prezidentskou inauguráciou. „Zoznámili sme sa pri rôznych občianskych aktivitách, pri aktivitách, týkajúcich sa životného prostredia, ktoré sa týkali  právneho štátu.“ vypichol dnes tak populárny termín u nás  i v Európskej únii, šíriaci sa za účelom zdiskreditovania slovenskej koalície. „Je vyštudovaná právnička a pôsobila aj v advokácii,“ dodal Rizman, hoci jej právnický kredit dokázal viackrát spochybniť napríklad Ľuboš Blaha.  

Je Rizman rovnaký pragmatik ako jeho MOŽNO jeho vyvolená?

Počas pôsobenia Zuzany Čaputovej na poste pezidentky sa viedli všakovaké reči o tom, či  nasadí Juraj Rizman prezidentke čepiec. Padli i slová o vypočítavosti, aby Zuzana Čaputová získala dojem jemnej dámy, schopnej nielen rozvíjať svoje osobnostné ambície, ale i citový život, čo malo pozitívne ovplyvniť ďalšiu kandidatúru. Dnes sa tvrdí, že je to omyl a Čaputová nie je iba chladný pragmatik.

„Počas mandátu sme hovorili, že žiadna svadba nebude. Objavovali sa ale správy, že je to všetko vypočítané a budeme sa brať v rámci prezidentskej kampane pred jej druhým mandátom. Teraz sa pekne ukazuje, aké to boli hlúposti a čomu boli ľudia ochotní veriť,“ ohradzuje sa Rizman, no zároveň nepotvrdzuje nič konkrétne a používa vágne argumenty. „Nevylučujeme to. Myslím, že sme to aj v nejakých rozhovoroch hovorili, že plánujeme spoločnú budúcnosť,“ dodáva, čo však nepotvrdzuje hĺbku romantického vzťahu, keďže konkrétne predstavy o pokračovaní vzťahu s prezidentkou si nepamätá.

Svoju citovú neutralitu a odstup vyjadril, keď túto záležitosť opísal slovami: „My sme nikdy tieto veci do médií nejako netlačili a nechávali sme si to pre seba...“  

Čaputová s Rizmanom v Prahe. Včera telefonovala so Zelenským, dnes je u Pavla (GALÉRIA)
Český prezident Petr Pavel s manželkou Evou privítali vo štvrtok na Pražskom hrade slovenskú prezidentku Zuzanu Čaputovú s jej partnerom Jurajom Rizmanom. Prezidenti vyzdvihli výnimočné vzťahy SR a ČR a vyjadrili nádej, že také zostanú aj v... Čítať ďalej
16 | 11 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik