(AKTUALIZOVANÉ) Bratislava: Pre verejné zhromaždenie sú dopravné obmedzenia v centre mesta
25 | 01 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Menšej časti národa sa nepáčia kroky a postupy koalície a tak sa vo štvrtok opäť konali protesty proti prijatiu zmien v Trestnom zákone a rušeniu Úradu špeciálnej prokuratúry. Zvolali ich opozičné parlamentné strany Progresívne Slovensko, SaS a KDH. Na bratislavské Námestie SNP či košickú Hlavnú ulicu prišli tisíce ľudí.

Opozičné protesty sa uskutočnili aj v Nitre, Žiline, Banskej Bystrici, Trenčíne, Štúrove, Prešove, Trnave, Považskej Bystrici, Liptovskom Mikuláši, Martine, Leviciach, Spišskej Novej Vsi, Prievidzi a Piešťanoch. Okrem opozičných politikov na protestoch znovu vystúpili aj známe osobnosti. Vo viacerých mestách sa konali aj občianske protesty.

Policajti Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) vo štvrtok zadržali podozrivú osobu v prípade hrozby bombových útokov na protestoch. Vyšetrovateľ NAKA už vedie vyšetrovanie vo veci trestného činu teroristického útoku.

Pre verejné zhromaždenie je v Bratislave uzavretá premávka na Námestí SNP od Hodžovho námestia pre individuálnu dopravu, ako aj pre MHD.

Polícia žiada vodičov jazdiacich v okolí Námestia SNP, Hodžovho námestia a Kamenného námestia, aby rešpektovali pokyny dopravných policajtov. Dodala, že uzávera cestnej premávky bude na nevyhnutne potrebný čas.

Všimlo si aj SkyNews

MAĎARI sú proti vojne na Ukrajine! Kyjevu sa to nepáči
Maďarská vláda zverejnila prieskum, v ktorom 98 % údajne podporuje jej protiukrajinskú politiku. Maďarská vláda zverejnila výsledky prieskumu. 98 % opýtaných údajne podporuje protiukrajinský postoj maďarskej vlády, najmä pokiaľ ide o vojnu na... Čítať ďalej
25 | 01 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik