Politizovanie na poli športu zasa dosiahlo svoje. Alebo to bol prejav strachu zošívaných?
24 | 01 | 2024 I Dušan Janek

Malo to byť vyvrcholenie zimnej prípravy futbalovej Slávie, oba kluby ešte zápas ani oficiálne nepotvrdili, ale teraz všetko nasvedčuje tomu, že k duelu medzi Pražanmi a Slovanom Bratislava nedôjde. Predsedu predstavenstva Slávie Jaroslava Tvrdíka totiž pobúrila správa, že by plánovaný súper vršovického klubu mal nastúpiť proti ruskému celku Dynamo Moskva. Asistent trénera slovenského klubu medzitým správu o súboji s moskovským celkom zmazal. Zápas Slovanu s Dynamom sa napokon uskutočnil.

Náš majster bol na sústredení v Katare, kde sa sústredil na zápas s Dynamom Moskva. Médiá bol o tomto dobre informované. Síce frflali ale prípravný zápas sa predsa len uskutočnil. Dynamo Moskva, majster ruskej Premier League nehral podľa našich predstáv, rozumej vyhral 1:2, no väčší "poprask" vznikol potom, ako  „rusákom“ dali košom papaláši zo Slavie, keď s nimi odmietli hrať symbolický zápas. Politizovanie bolo pre nich totiž dôležitejšie než šport. Možno sa však tiež báli, že by dostali „co proto". Hrať sa malo 4. februára a tento zápas mal byť prípravným pred začatím jarnej sezóny najvyššej súťaže českej futbalovej ligy.

Slavii Praha teda zostal ako súper Vion Zlaté Moravce, ktorý síce nebude adekvátnym súperom renomovaného českého mužstva, ale aspoň sa im tak nebudú triasť kolená a podporí tým princíp, tak prepotrebný na zelenom poli, kde je lopta nebezpečne guľatá.

To, že náš majster Slovan Bratislava bol pripravený nastúpiť proti Dynamu Moskva sa vyjadril na sieti X slovenský profil Futbalové Zákulisie, o čom sa hovorilo aj na instagramovom profile asistenta bratislavského trénera Ľuboša Benkovského.

Treba vziať rozum do hrsti a neohŕňať nosom.

Zasa sa ukázalo, že politikárčenie nepatrí do viacerých vrstiev ako je tak futbal ako vlastne celý šport. To isté sa ukázalo aj v umení. No naša krajina postupne prichádza k rozumu, čo sa o „zásadových“ Čechoch hovoriť nedá. Dôkazom, že vláda, ktorú tu máme, práve v umení podporila spoluprácu slovenských umelcov s ruskými a bieloruskými. To je tŕňom slniečkarov, mysliaci zvrátene progresívne. Môžeme len naďalej dúfať, že sa takto bude konať aj v oblasti športu. Hlavne potom, keď sa chopila nového Ministerstva cestovného ruchu a športu strana Andreja Danka, dbajúceho o prospech národa ako o nejaké trápne (anti)humanistické princípy.

LIBERÁLNA HYSTÉRIA NIČÍ VŠETKO, ČO SA POSTAVÍ DO CESTY JEJ IDEOLÓGII!
Nechutné útoky na Jaromíra Jágra! Dominikovi Haškovi KHL svojho času vôbec nevadila, keď pôsobil ako brankár v klube Spartak Moskva. Ostatne v jednom z klubov ruskej KHL, kde pôsobil v posledných siedmich rokoch, ktoré strávil v KHL, aj Hudáček.... Čítať ďalej
15 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik