Ficove slová sa potvrdili! V Kyjeve sa vedie normálny život. Bude Pohoda
24 | 01 | 2024 I Ivan Mihale

Premiér Robert Fico vyhlásil, že v Kyjeve je absolútne normálny život, nie vojna. Potvrdzujú sa jeho slová

"A to si fakt myslíte, že v Kyjeve je vojna? To ako nemyslíte vážne, dúfam..., " uviedol. "Je tam absolútne normálny život," dodal Fico, podľa ktorého má konflikt na Ukrajine lokalizovaný charakter. Fico tak odpovedal na otázku, prečo sa jeho stredajšia schôdzka s ukrajinským náprotivkom Denysom Šmyhalom neuskutoční v Kyjeve, ale v Užhorode pri hraniciach.

Robert Fico sa cez víkend vyslovil proti prijatiu Ukrajiny do NATO, lebo by to podľa neho bolo spojené s rizikom tretej svetovej vojny. Ukrajinu zároveň označil za skorumpovanú krajinu, v ktorej sa stráca západná pomoc, a ako nereálne odmietol snahy Kyjeva oslobodiť územia okupované Ruskom.

Predseda vlády tiež povedal, že Ukrajina nie je suverénny štát, pretože je pod absolútnym vplyvom USA. Na utorkovej tlačovej konferencii ubezpečil, že je pripravený so svojimi postojmi v stredu oboznámiť ukrajinského premiéra Denisa Šmyhala.

Festival Pohoda organizuje v Kyjeve jednodňový festival

Podujatie s názvom Pohoda loves Ukraine sa uskutoční 27. januára v kyjevskom klube Atlas. "Slovensko bude reprezentovať päť skupín: FVLCRVM, Berlin Manson, Karpatské chrbáty, Fara a Vydrapená bužírka Punk Systém.

Zahrajú tiež tri ukrajinské kapely Stantsiya Mir, Hyphen Dash a Lucas Bird," informujú organizátori o festivale, ktorého špeciálnym hosťom bude český hudobný skladateľ, inštrumentalista, spevák, občiansky aktivista a politik Michael Kocáb.

"Festival organizuje Pohoda spoločne s iniciatívou Music Saves Ukraine a organizáciou Ukrainian Association of Music Events (UAME)," približuje PR manažér Jozef Hámorský s tým, že pred hudobným programom prebehne diskusia s Kocábom a Michalom Kaščákom. "Hudobná komunita Porichka bude viesť debatu o tom, ako funguje ukrajinská hudobná scéna počas vojny. V rovnaký deň, ale v inom klube, zahrá svoj set slovenský DJ Matwe," spresnil Hámorský.

"Po dvoch rokoch krutej ruskej agresie je dôležité ukázať Ukrajincom podporu a spolupatričnosť aj priamo v ich krajine," myslí si šéf Pohody Kaščák. Verí, že chystané podujatie sa stane precedensom pre celú európsku hudobnú scénu. "V Kyjeve sú skvelé kluby, vynikajúce podmienky pre živé hranie a hlavne úžasní ľudia," poznamenal Kaščák.

Vstup na festival je dobrovoľný. Celý výťažok zo vstupného poputuje iniciatíve Music Saves UA, ktorá humanitárne pomáha ľuďom na Ukrajine zasiahnutým prebiehajúcou vojnou.

Pokoj potvrdzuje aj toto video z trhu

Video je zo 14.01.2024

Šestnásťročná ukrajinská tenistka PODALA RUKU RUSKE. Má sa to riešiť až u ministra!
Šestnásťročná ukrajinská tenistka Elizaveta Kotlyarová pobúrila svoju rodnú krajinu, keď si po zápase na juniorskom turnaji Australian Open podala ruku s ruskou tenistkou Vladou Minčevovou. Gesto Kotlyarovej potom ospravedlňoval jej otec Konstantin... Čítať ďalej
24 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik