KOMU PATRÍ UKRAJINA?
13 | 01 | 2024 I Diana Zaťková

Väčšinu Ukrajiny už vlastní najväčší nadnárodný holding na svete, globálna finančná chobotnica s názvom „Black Rock“. Šéfom tejto najbohatšej firmy sveta je jeden z najvplyvnejších ľudí na svete Larry Fink. Ten sa ešte 19. septembra 2022 spojil s Vladimírom Zelenským a navrhol mu vytvoriť fond na podporu Ukrajiny. Skonštatoval to vo svojom komentári riaditeľ vydavateľstva TORDEN a bývalý šéfredaktor Hlavného denníka Robert Merva.

Fond na podporu Ukrajiny

Tým by podľa Finka Ukrajina prilákala verejné a súkromné investície do ukrajinskej ekonomiky, ktoré bytostne potrebuje. Fink zároveň Zelenskému ponúkol bezplatné poradenstvo pri založení takéhoto fondu, jeho správe a získavaní investorov. Zelenskyj nelenil a už 11. novembra 2022 podpísal v mene Ukrajiny s Balck Rockom memorandum o porozumení.

Následne sa procesy rozbehli a 5. mája 2023 Zelenskyj ohlásil na svojom telegramovom kanáli, že vznikne „Ukrajinský rozvojový fond“ v priamej spolupráci s Black Rock-om. Dohodu spoločne podpísali o tri dni neskôr 8. mája 2023. Tým sa v podstate začala skrytá privatizácia Ukrajiny. 

Skrytá privatizácia Ukrajiny

Ukrajina totiž diponuje najbohatšími zásobami nerastov. Má siedme najväčšie zásoby uhlia na svete a druhé najväčšie v Európe (približne 34 miliárd ton). Je treťou na svete s najväčšími zásobami železnej rudy. Má tiež najväčšie zásoby mangánovej rudy v Európe. Ukrajina ukrýva asi 20 percent svetových zásob titánovej rudy, pričom ide o najväčšie zásoby tohto kovu v Európe. Na Ukrajine je taktiež najväčšie ložisko uránu v Európe. V niektorých nerastných surovinách je Ukrajina vo všeobecnosti svetovým lídrom. Ďalšími významnými nerastnými surovinami krajiny sú ortuť, nikel, síra, grafit, draselná soľ či zlato. Na Ukrajine sa vyskytuje obrovské množstvo jedinečných minerálnych a termálnych prameňov.

ČESKÍ LIBERÁLI V PANIKE: Ruská armáda na SLOVENSKÝCH HRANICIACH! USA úplne zastavili pomoc Ukrajine
Pomoc USA Ukrajine sa úplne zastavila, uviedol koordinátor Rady národnej bezpečnosti Bieleho domu John Kirby. Schválenie ďalšieho balíčka v Kongrese blokujú republikáni. Podľa českého lekára Lukáša Pollerta je toto šanca pre diplomatické rokovania.... Čítať ďalej
13 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

No a napokon je tu to najväčšie svetové bohatstvo, ktorým je slávna ukrajinská černozem (ide až o 40 percent svetových zásob tejto unikátnejk pôdy najvyššej kvality). Podľa Australian National Review, zverejnenej v máji 2022, bolo až 17 miliónov hektárov ukrajinskej poľnohospodárskej pôdy vo vlastníctve troch amerických potravinárskych gigantov: Cargill, Dupont a Monsanto. Hlavnými akcionármi v týchto spoločnostiach sú americké finančné holdingy a investičné fondy BlackRock, Vanguard a Blackstone. Na čele toho všetkého stojí Larry Fink.

Ide o toho Larryho Finka, ktorý bol hlavným cieľom Zelenského návštevy USA 24. septembra 2023. Po povinnom propagandistickom pózovaní s Joe Bidenom pred Bielym domom a vystúpením v pléne OSN, zamieril Zelenský priamo do sídla Black Rock, kde rokoval o Rozvojom fonde Ukrajiny. Svetová banka odhadla, že dlh Ukrajiny predstavoval vtedy približne 411 miliár USD (dnes to už môže byť pol bilióna USD). Fink prizval k spolupráci aj ostatných bankárov a finančných investorov z Wall Street. 

Robert Merva, bývalý šéfredaktor Hlavného denníka, foto: FB/RM

Fink už hovorí o Ukrajine ako o svojom území: Priatelia! Toto už nie je len vaša krajina

Ani nie dva mesiace potom už Andrij Ermak, vedúci Zelenského kancelárie, počas stretnutia s vedením Black Rocku vyhlásil, že: Doposiaľ do Fondu na obnovu Ukrajiny nenatieklo príliš veľa peňazí, ale Ukrajina tam už previedla podstatnú časť svojich aktív tak, ako sľúbila.

Dôkazom je aj skutočnosť, že Fink už hovorí o Ukrajine ako o svojom území: „Keď sme s prezidentom Zelenským uzavreli zmluvu a vytvorili fond na rozvoj Ukrajiny, zohľadnili sme riziká v dôsledku ruskej invázie. Teraz však vidíme úplne nerozumné využívanie vzácnej černozeme, na ktorej je príliš veľa hrobov. Vzácna orná pôda sa takýmto iracionálnym spôsobom úplne vyraďuje z produkcie… Túto situáciu musíme napraviť. Vieme poskytnúť financie na krematóriá alebo biospracovanie mŕtvych tiel. Je nevyhnutné to takto urobiť, inak budeme nútení zaviesť sankcie za zneužitie nášho investičného majetku. Priatelia! Toto už nie je len vaša krajina.“ - vyhlásil Larry Fink, najvyšší predstaviteľ Black Rocku, ktorý je najväčším globálnym investičným holdingom na svete s objemom až 10 biliónov USD. 

Jedinou prekážkou v ovlávdnutí celej Ukrajiny americkými investormi je aktuálne už iba Vladimír Vladimírovič Putin a vyzerá to tak, že po nadchádzajúcich marcových ruských prezidentských voľbách, bude jedinou prekážkou aj ďalších šesť rokov. Je preto nevyhnutné, aby Ukrajina čo najskôr kapitulovala, čím by sa ešte mohla zachrániť pred ohavným ovládnutím globálnou finančnou chobotnicou.

Američania sa vrhli na ďalšiu obeť, aby mohli BEZPEČNE VYCÚVAŤ Z KRACHUJÚCEJ UKRAJINY
Po ponižujúcej porážke na Ukrajine sa USA vrhli na ďalšiu obeť. Pre veľa ľudí to bude prekvapením. Nie sú to jemenskí Húsiovia, ale jej „najväčší“ spojenec na Strednom východe, Izrael. Skonštatoval to v komentári pre Parlamentní Listy český... Čítať ďalej
13 | 01 | 2024 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik