Opoziční europoslanci nenávidia Slovensko
14 | 01 | 2024 I Eka Balaskova

Europoslankyňa Monika Beňová je presvedčená, že opozičných slovenských politikov v Bruseli vedie nenávisť voči Slovensku. V statuse na Facebooku konštatuje, čo ju doviedlo k tomuto konštatovaniu. Neúnavne leštia kľučky európskych inštitúcií, kde nie len že žalujú na svoju vlastnú krajinu, ale nevzdávajú sa ani úsilia obrať o eurofondy samosprávy, školstvo, zdravotníctvo, či poľnohospodárstvo.

Podľa Beňovej im prekážajú jasne stanovené právomoci. Na základe nich nevstupuje do procesu prijímania legislatívy na úrovni členských štátov. Tobôž nie takej, ktorá sa nevzťahuje na princípy právneho štátu.

„To je presne aj prípad rušenia špeciálnej prokuratúry, ktorá sama o sebe nesúvisí s dodržiavaním princípov právneho štátu a je len nepodareným Lipšicovým výmyslom, ktorý sme tu dvadsať rokov obchádzali,“pripomína poslankyňa Európskeho parlamentu Monika Beňová.

Tá je tiež presvedčená, že majú problém s faktom, že komisia nemôže konať voči Slovensku pred prijatím konkrétnej právnej úpravy.

Perfektná Monika Beňová: Eurokomisárovi poriadne naložila, slovenským europoslancom odkázala: Hanbite sa! (VIDEO)
„Tri a pol roka ste ignorovali porušovanie pravidiel právneho štátu na Slovensku. Ignorovali ste 30 rozhodnutí Ústavného súdu, ignorovali ste 5 rozhodnutí Európskeho súdu pre ľudské práva, a teraz tu hovoríte, že zrušenie Špeciálnej prokuratúry je... Čítať ďalej
14 | 12 | 2023 | Eka Balašková

„Po fiasku s rozpravou o situácii na Slovensku v pléne Európskeho parlamentu, ktorá vôbec nikoho nezaujímala a zúčastnili sa jej vlastne len oni sami, sa momentálne snažia o to, aby bolo na januárovom zasadnutí prijaté čo najtvrdšie uznesenie proti Slovenskej republike, ktorého návrh je absolútne zavádzajúci a plný poloprávd,“uviedla europoslankyňa. Politické subjekty v opozícii podľa nej nezvládajú frustráciu nedôvery väčšiny občanov a prehru vo voľbách.

„Predloženým legislatívnym návrhom sa ani len nesnažia porozumieť a po celý čas len zavádzajú verejnosť svojimi výmyslami,“ doplnila. To im však nestačí. Hľadajú možnosti zabojovať proti EK, ak neprekročí aktuálne kompetencie.

„Konkrétne tým, že chcú presadiť, aby Európsky parlament čo najskôr žaloval Európsku komisiu, keď okamžite nespustí konanie proti Slovensku. Aktivity opozičných predstaviteľov tak podľa týchto ich reálnych skutkov môže viesť len čistá nenávisť voči ich vlastnej krajine a jej občanom,“ uzavrela Monika Beňová.

Beňová v súvislosti s týmito aktivitami slovenských europoslancov Štefanca, Jurzycu, Hojsíka, Bilčíka, Ďuriš Nicholsonovú, Polláka, Wiezika, Lexmann na plenárnom zasadnutí EP vo svojom plamennom diskusnom príspevku nazvala panoptikom slovenských politikov. 

„Tri a pol roka ste ignorovali porušovanie pravidiel právneho štátu na Slovensku. Ignorovali ste 30 rozhodnutí Ústavného súdu, ignorovali ste 5 rozhodnutí Európskeho súdu pre ľudské práva, a teraz tu hovoríte, že zrušenie Špeciálnej prokuratúry je v rozpore s právnym štátom,“ naložila Beňová aj prítomnému eurokomisárovi. ktorá nezabudla pripomenúť ani fakt, že rušenie ÚŠP nie je rozkladaním právneho štátu, pretože zriadenie tohto orgánu nebolo v podmienkach nášho vstupu do EÚ. Preto nemá zavádzať a poučovať.

PANOPTIKUM slovenskej politiky v EP? O kom Beňová hovorila? TU sú tí VLASTIZRADCOVIA (VIDEO+GALÉRIA)
Tí, čo ešte pred rokom-dvoma nemali problém „lámať právny štát cez koleno“ a prenasledovať politických oponentov, dnes z opozičných lavíc organizujú protesty a broja v Európskom parlamente proti vláde a jej návrhom. A bežný Slovák len žasne, čoho... Čítať ďalej
16 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik