Mimovládky vlani dostali takmer desať miliónov eur na pomoc odídencom z Ukrajiny!
11 | 01 | 2024 I Diana Zaťková/TASR

Stodesať mimovládnych organizácií získalo vlani v rámci národného projektu EU-CARE finančný príspevok na pomoc odídencom z Ukrajiny. Celkovo im bolo prerozdelených takmer desať miliónov eur. TASR o tom informovala manažérka projektu Barbora Peregrim.

"Podporené organizácie vrátane Červeného kríža, Ligy za duševné zdravie či Slovenskej katolíckej charity poskytovali priemerne 70.000 intervencií mesačne, z toho približne tretinu deťom a mladým ľuďom do 18 rokov. Medzi najčastejšie intervencie patrila sociálna pomoc, psychologická podpora či rôzne vzdelávacie aktivity," priblížila.

Na aktivity projektu by mal kontinuálne nadviazať národný projekt Integrácia štátnych príslušníkov tretích krajín vrátane migrantov. "Tento národný projekt by mal byť realizovaný v rokoch 2024 až 2026," ozrejmila Peregrim.

Projekt EU-CARE vznikol ako odpoveď štátu a nezávislých nadácií na situáciu po vypuknutí vojny na Ukrajine. Financie prerozdelilo konzorcium šiestich nadácií, a to Nadácie otvorenej spoločnosti, Nadácie Ekopolis, Nadácie Pontis, SOCIA - Nadácie pre podporu sociálnych zmien, Nadácie Centra pre filantropiu a Nadácie pre deti Slovenska.

PS a Demokrati kričia: ZASTRELIL VLKA! Zbavte ho funkcie... Že Lipšic ZABIL ČLOVEKA im neprekáža
Opozičné hnutie Progresívne Slovensko (PS) a mimoparlamentná strana Demokrati vyzývajú na odchod riaditeľa Tatranského národného parku (TANAP) Petra Olexu. Ten je právoplatne odsúdený za pytliactvo chráneného vlka dravého. "Olexa vo vzťahu k... Čítať ďalej
11 | 01 | 2024 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik