Demokrat Stančík OSLAVUJE: Slovenského brankára vyhodili z Jágrovho družstva
06 | 01 | 2024 I Diana Zaťková

Hokejový tím Rytieri Kladno majiteľa Jaromíra Jágra zrušil zmluvu slovenskému gólmanovi Júliusovi Hudáčkovi. Tú pritom Kladno s ním podpísalo iba minulý týždeň, ale kvôli Hudáčkovmu dlhodobému angažmá v ruskej Kontinentálnej hokejovej lige sa na klub valila kritika. Poslednou kvapkou asi bolo oznámenie skalných fanúšikov Kladna, že kvôli podpisu Hudáčka nebudú chodiť na zápasy, pretože to odporuje ich morálnemu presvedčeniu. "Ak chcete raz hrať a tancovať podľa ruskej propagandistickej píšťalky, v Kladne vítaný nebudete," neodpustil si poznámku slovenský demokrat Andrej Stančík.

Hokejový tím Rytieri Kladno v reakcii na zranenie brankára Adama Brízgalu minulý týždeň podpísal zmluvu so slovenským hráčom Júliusom Hudáčkom. Problém ale bol v tom, že Hudáček posledných šesť sezón strávil v ruskej Kontinentálnej hokejovej lige. Ozval sa najmä legendárny hokejový brankár Dominik Hašek; k onej zmluve na sociálnej sieti X napísal, že rozhodnutie majiteľa klubu Rytieri Kladno považuje za nevhodné a vyzval Parlament ČR k lepšiemu „nastaveniu pravidiel zákonom, popr. vyhláškou“ pre hokejový zväz, informujú české Parlamentní Listy.
 

„Rozhodnutie majiteľa Rytierov Kladno považujem za nevhodné, zlé. Ale opäť zopakujem. Je na ľuďoch, ktorých sme si zvolili do Strakovky, Parlamentu a Senátu, aby nám nastavili pravidlá, čo sa pracovne smie/nesmie, zákonom (príp. vyhláškou). Interné pravidlá by mal nastaviť hokejový zväz a APK,“ napísal Hašek. 

A dodal: „Ide o životy našich spojencov a bezpečnosť našich občanov. Od toho sú nami zvolení ľudia, aby nás chránili pred nebezpečným konaním jednotlivcov zákonom,“ napísal Hašek. A podobne kritickí boli aj ďalší, napr. bývalý hokejista a komentátor Jakub Koreis aj redaktor denníka Sport Pavel Ryšavý.

 
Hráč z ruskej KHL? Búrka okolo Jaromíra Jágra. Definitívny koniec je tu

 Jaromír Jágr, Foto: Facebook Rytieri Kladno

Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) na sieti X pochválil fanúšikov Kladna, ktorí klubu oznámili, že kvôli podpisu Hudáčka nebudú chodiť na zápasy. „Vymedzujeme sa proti podpísaniu J. Hudáčka a tým teda aj prijatie hodnôt klubom, ktoré tento hráč reprezentuje. Pre nás je česť, názorová konzistentnosť a zmysel pre spravodlivosť viac ako pár bodov v tabuľke… Došlo to tam, kam to dôjsť nemalo, ale šport a klub nie je všetko, sú aj dôležitejšie veci,“ napísali „fanúšikovia“ hokejovému klubu.

„Veľký rešpekt pre fanúšikov Kladna,“ pochválil Zdechovský.

Rus Ovečkin o "osvietenom" Hašekovi a jeho zlosti
Ovečkin reagoval na Hašekove politické vyjadrenia o ruských hráčoch. Ovečkin povedal, že Hašekove vyjadrenia na adresu Rusov v NHL ho nezaujímajú. Kapitán Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin povedal, že ho nezaujímajú politické vyjadrenia... Čítať ďalej
14 | 09 | 2023 | Milan Laca

Rytieri Kladno sa po tomto mediálnom a fanúšikovskom tlaku rozhodlo zmluvu s Hudáčkom rozviazať. „Toto rozhodnutie sme urobili po zvážení všetkých aspektov súvisiacich s jeho angažovaním. Pokračovanie nie je v záujme klubu ani hráča. Čaká nás najdôležitejšia časť sezóny a veríme, že do nej pôjdeme s fanúšikmi, partnermi a všetkými podporovateľmi nášho klubu ako jeden tím,“ napísal hokejový klub v oficiálnom vyjadrení.

"Klobúk dole pred českými hokejovými fanúšikmi. Hudáček nevydržal v Kladne ani dva dni. Ak chcete raz hrať a tancovať podľa ruskej propagandistickej píšťalky, v Kladne vítaný nebudete," pripojil sa k rusofóbom slovenský politik Stančík.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Dominátor, toto ti nevadilo? (VIDEO)
Jaromír Šmátrala je predsedom dozornej rady SZĽH už sedem rokov. V predčasných voľbách kandiduje do parlamentu za hnutie Republika. Nedávno ho pobúrilo jednanie bývalého českého reprezentanta, legendárneho Dominika Haška. Ten dlhodobo brojí proti... Čítať ďalej
24 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik