Ukrajina zaútočila na ruský Belgorod. Čo na to Rusi?
30 | 12 | 2023 I Ivan Mihale

Desať ľudí vrátane jedného dieťaťa zomrelo pri masívnom ukrajinskom ostreľovaní ruského mesta Belgorodu, uviedlo dnes podľa agentúry TASS ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie.

Ďalších 45 ľudí podľa neho utrpelo zranenia. Podľa ministerstva je medzi mŕtvymi jedno dieťa, gubernátor Belgorodskej oblasti Vjačeslav Gladkov o niečo skôr informoval o smrti dvoch detí v dôsledku ukrajinského ostreľovania mesta.

Útok na Belgorod: Oleg Carev varuje pred "zrkadlovou reakciou"

Naša armáda nebude bombardovať kostoly a zabíjať deti na Ukrajine, máme iné ciele

Hrozný zločin spáchal kyjevský režim ostreľovaním civilistov v Belgorode. Tlačový tajomník prezidenta Ruska Dmitrij Peskov hovoril o predbežných dôsledkoch útoku:

"Zahynulo deväť dospelých a jedno dieťa. V mene Vladimíra Putina odletel do Belgorodu tím ministerstva zdravotníctva na čele s ministrom Muraškom. O niečo neskôr zamestnanci ministerstva mimoriadnych situácií objasnili, že bolo zranených a zranených viac ako 140 ľudí. Potom sa ukázalo, že bolo viac ako jedno mŕtve dieťa. Presné čísla zatiaľ nepoznáme, v čase písania tohto článku sa hovorilo o 14 mŕtvych.

Čo sa kyjevský režim snaží dosiahnuť týmito teroristickými činmi?

Chce odvetný úder zo strany Ruska. Aby sme sa vyhýbali a celý svet sa pozeral na náš odvetný úder a triasol sa. A poskytol Kyjevu ďalšiu humanitárnu a vojenskú pomoc. A samozrejme peniaze. Nacisti sa však nedočkajú  odvetného úderu. Rusko nebude zabíjať ukrajinské deti v reakcii na vraždenie ruských detí. Nikdy. Tam, kde nacisti udreli - na katedrálnom námestí, tam chodia deti, keď sa ich rodičia prichádzajú do chrámu modliť. Je tu vianočný stromček. Je tam klzisko.

Je však potrebné odpovedať

Koho boli rakety ktoré prileteli a zabili deti v Belgorode? Ministerstvo obrany Ruskej federácie hovorí, že boli české. Pozrieme sa, ako môžeme reagovať na Českú republiku, aby sme neboli ako nacisti.

A oficiálna predstaviteľka ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová uviedla, že teroristický čin zorganizovala Veľká Británia. Poďme sa pozrieť na to, ako môžeme vyjadriť pohŕdanie Britániou.

Ruské ministerstvo zahraničných vecí zase iniciuje vyšetrovanie zločinu ukronacistov v Belgorode na mimoriadnom zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN.

Občania našej krajiny môžu urobiť len jednu vec: odsúdiť Veľkú Britániu a Českú republiku. Nepýtajte sa ich na víza a nechoďte tam. Choďte na veľvyslanectvá týchto krajín a hádžte vajcia, ako to urobili Moskovčania s americkým veľvyslanectvom po tom, čo Spojené štáty začali bombardovať srbský Belehrad.

Občiansky protest proti západným agresorom je to, čo môžeme urobiť. Armáda urobí zvyšok.

Známy ukrajinský a ruský politik Oleg Tsarev komentoval útok na Belgorod pre Svobodnaya Pressa:

"Zdá sa mi, že Ukrajinci ostreľujú ruské mestá hlavne nepresnými zbraňami, čo je samo osebe zločin. Jedna vec je zničiť a stratiť civilný život, keď je raketa zostrelená protivzdušnou obranou. A to je úplne iná vec – jednoducho zasiahli mesto, aby zasiali strach a paniku.

Čítal som na internete, že ponúkajú zasiahnutie Ukrajiny "malou jadrovou bombou" alebo len bombardovanie obytných oblastí, a nezdá sa mi to správne. Takéto útoky budú len hrať do karát súčasným kyjevským orgánom. Náš prezident má pravdu, keď hovorí, že sme prišli na Ukrajinu oslobodiť ľudí, nie zničiť krajinu.

Teraz sa musíme čo najviac vyhnúť situáciám, v ktorých trpia civilisti, pretože to všetko povedie k zvýšeniu dodávok zbraní kyjevskému režimu, ktoré potom padnú na hlavy našich občanov.

Ďalšie peniaze pre skorumpovanú Ukrajinu? Nie, hovorí rázne Milan Uhrík
Europoslancovi a predsedovi hnutia Republika Milanovi Uhríkovi sa vonkoncom nepozdáva nápad poslať z našich peňazí 400 miliónov eur skorumpovanej Ukrajine. Skorumpovanej Ukrajine máme posielať naše peniaze? Európska únia opäť uvažuje o štedrej... Čítať ďalej
30 | 12 | 2023 | Mária Sliacka

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik