Horelo v reedukačnom centre pre dievčatá
26 | 12 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Na Prvý sviatok vianočný (25. 12.) vypukol vo večerných hodinách požiar v Reedukačnom centre Trstín pri Trnave. V tom čase sa v ňom nachádzalo 15 chovankýň, žiadna a rovnako ani nikto zo zamestnancov neutrpel pri požiari zranenie. Informoval o tom komunikačný odbor Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Zariadenie je v zriaďovateľskej pôsobnosti Regionálneho úradu školskej správy Trnava. 

“Pre dievčatá z centra bola v spolupráci s obcou pripravená možnosť núdzového ubytovania v miestnom kultúrnom dome. Ministerstvo vnútra SR poskytlo pomoc s potrebným vybavením ako matrace a spacie vaky,” uviedlo ministerstvo.

Zároveň informovalo o následnom náhradnom ubytovaní dievčat z Trstína v Reedukačnom centre v Zlatých Moravciach. Rozsah škôd a príčina požiaru sa preveruje.

Šimkovičová: Matica slovenská sa vráti k svojmu PÔVODNÉMU POSLANIU!
Matica slovenská (MS) by sa mala vrátiť k svojmu pôvodnému poslaniu. Deklaruje to ministerka kultúry SR Martina Šimkovičová (nominantka SNS), ktorá zmeny v prípade národnej ustanovizne vníma ako jednu z najväčších výziev roka 2024. "Matica v... Čítať ďalej
26 | 12 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik