Robert Fico NALOŽIL Šimečkovi na európskom výbore ako puberťákovi
13 | 12 | 2023 I Eka Balašková

Minulý týždeň Sleovensko navštívil Alex Soros a Smer-SSD hovorí, že priniesla svoje ovocie. Osobné stretnutia v Chateu Belá povzbudili nepriateľské médiá a progresívnu opozíciu natoľko, že v Európskom parlamente sú schopní sabotovať aj naše ekonomické záujmy iniciatívou za zastavenie eurofondov pre Slovensko, informuje strana Smer-SSD na svojom telegramovom kanáli.

Michal Šimečka na zasadnutí parlamentného výboru ocenil kontinuitu s tvrdeniami predchádzajúcich vlád, pokiaľ ide o Ukrajinu. 

„V čom je kontinuita s predchádzajúcimi vládami, keď tvrdím, že budem blokovať prípadné členstvo Ukrajiny v NATO? Tam je obrovský rozdiel. V čom je kontinuita, keď sme veľmi jasne trvali a trváme na tom, že v záveroch musí byť napísané, že vec vojenskej pomoci je bilaterálna vec členských štátov,“reaguje Robert Fico s tým, že toto rešpektuje každý v EÚ. Smer takisto jasne hovorí o tom, že Ukrajina je skorumpovaná  a kontinuita s predchádzajúcimi vládami nie je ani v požiadavke na sprehľadnenie využívania prostriedkov vynaložených pre Ukrajinu. Jediné, v čom môže byť kontinuita je v tom, že Ukrajina má do vzdialenej budúcnosti perspektívu na členstvo.

Tresty máme absurdné, systém je nastavený represívne
Nižšie tresty sú pre spoločnosť výhodnejšie, presvedčiť o tom ľudí býva zložitejšie, myslí si Tomáš Strémy, profesor Právnickej fakulty UK v Bratislave. Hoci vo verejnosti viac rezonuje zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP), viac by si to... Čítať ďalej
13 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

Fico ubezpečil, že vláda sa nebude prizerať tomu, ako Alex Soros bude chodiť na konferencie GLOBSEC a fotiť sa tam s progresívnym kandidátom na prezidenta. Peniaze, ktoré šli roky na GLOBSEC pôjdu na podporu rozvoja iných vecí. „Ja si len vyprosím, aby ste tu vy niekoho trénovali,“prihovoril sa Fico priamo Šimečkovi.

„Veľmi otvorene hovorím na všetkých stretnutiach Európskej rady, že ukrajinský konflikt je zamrznutý, nemá vojenské riešenie, všetci to dobre vedia. Ukrajina nie je schopná akýchkoľvek vojenských aktivít a nie je schopná vyhrať tento konflikt po vojenskej stránke. Principiálny rozdiel je v tom, že voláme po mierových rokovaniach,“vysvetlil Robert Fico, ktorý opozičných poslancov označil za sluhov cudzích záujmov.

Fico tiež odpovedal na otázku o Viktorovi Orbánovi a jeho konaní v rozpore so  slovenskými záujmami. Fico však hovorí, že kým Orbán stojí za záujmami Maďarska.

„Ja som predseda vlády Slovenskej republiky a budem zastupovať záujmy občanov Slovenska,“ ubezpečil Fico pred dôležitým samitom EÚ v Bruseli. Ako veľký problém Fico vidí fakt, že europoslanci za Slovensko v Bruseli žiadajú zastavenie eurofondov pre vlastnú krajinu.

Opozičné Svätoplukove prúty nedržia spolu. MATOVIČ obviňuje SULÍKA
Slovensko žije protestami znudenej opozície. Tá sa pustila do celoslovenských maratónov a hovorí, že hlavným dôvodom týchto podujatí je protiprávnosť zrušenia Lipšicovej špeciálnej prokuratúry. Problém je však v tom, že pevnosť týchto subjektov sa... Čítať ďalej
13 | 12 | 2023 | Dušan Janek

„Klasický koaličný súboj je jedna vec, ale druhá vec je, spôsobovať škody Slovenskej republike. My bojujeme na pôde EÚ za flexibilitu, pokiaľ ide o míňanie týchto peňazí. Kolegovia z opozičných strán chodia a vyslovene žiadajú EK, aby prijala rozhodnutie o odobratí, alebo pozastavení fondov pre Slovenskú republiku. Ak to takto chcete robiť ďalej, je to vaša možnosť, ale to, čo páchate, je hospodárska vlastizrada,“ upozornil premiér. Požiadal preto vládnych poslancov, aby v tomto zmysle naformulovali uznesenie, ktorým by sa obrátili na europoslancov za opozičné strany.

„Nehovoriac o tom, že v písomných podaniach, ktoré sa šíria po EP sú hrubé klamstvá, že ideme rušiť Špecializovaný trestný súd. Ten nikdy nebol plánovaný na rušenie, ale v oficiálnych listoch z 5. a 6. decembra sa ŠTS spomína, ako hlavný problém, ktorý momentálne na Slovensku riešime,“uzavrel Fico.

Ešte väčší blbci, ako sme dúfali
Na Slovensku je možné už asi aj to najnemožnejšie. Šéf progresívcov burcuje svojich mužikov a herečky z pivovarského komína a iných scén ako Lenin svojich veriacich v Smolnom, už len k Bratislavskému Aušpicu prikotviť nejakú tú Auroru a vystreliť... Čítať ďalej
13 | 12 | 2023 | LIH

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik