Ďalšie ruské varovanie! Pozor na stíhačky. Adresované aj SLOVENSKU!
13 | 12 | 2023 I Milan Laca

Štart stíhačiek F-16 ukrajinských ozbrojených síl z leteckých základní v krajinnách NATO, sa bude rovnať účasti v konflikte!

Rusko zváži prípadné využitie leteckých základní pre ukrajinské stíhačky F-16 v Poľsku, Rumunsku a na Slovensku!

Pozor, vstúpite do vojny 

Bude to považovať za plnohodnotnú účasť v ozbrojenom konflikte na Ukrajine. Vyhlásil to Konstantin Gavrilov, vedúci ruskej delegácie na fóre OBSE o spolupráci v oblasti vojenskej bezpečnosti vo Viedni.

Česko sa chystá zastrašovať Rusko. Vojna je možná!
Řehka: Vojna s Ruskom nie je pravdepodobná, ale ani nepredstaviteľná. Predísť konfliktu s Ruskom nemôže dohovor, ale iba odstrašenie, Rusko musí vidieť schopnosti aj vôľu sa brániť. Zaoberali sa vojnou Na konferencii „Pripravení na boj?“ to... Čítať ďalej
13 | 12 | 2023 | Milan Laca

Dôrazné varovnie

Gavrilov zdôraznil, že ruská strana dôrazne varuje, že použitie amerických stíhačiek, odovzdaných kyjevskému režimu z územia týchto členských krajín NATO,  bude Moskva považovať za ich plnú účasť v konflikte. Prinúti to Rusko prijať vhodné odvetné opatrenia. .

Rusi majú signály!

Ruský diplomat tiež povedal, že v dôsledku výrazného ničenia letísk na území Ukrajiny, sa začali objavovať úvahy, že ukrajinské ozbrojené sily plánujú využiť letecké základne v susedných krajinách NATO - v Poľsku, Rumunsku a na Slovensku.

NATO útočí!

Gavrilov tiež dodal, že agresívny charakter politiky Západu sa už neskrýva za formuláciami o výlučne defenzívnej orientácii vojenských doktrín NATO, v ktorých je zakotvená túžba po globálnej a regionálnej dominancii a ktorá sa má dosiahnuť pomocou vojenskej sily.

Putinovo jadrové varovanie! Ruská ponorková "jadrová päsť" mohutnie
Ruské námorníctvo posilnili dve nové jadrové ponorky. Prezident Vladimir Putin absolvoval špeciálnu cestu do Severodvinska, aby sa zúčastnil na ceremónii vztyčovania zástav na ponorkách. Nové plavidlá Putin dal pokyn na vztýčenie ruskej vlajky... Čítať ďalej
12 | 12 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia, 

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!