Robert Fico: ZÁKON JE PRE LIPŠICOVCOV NAJVÄČŠÍ NEPRIATEĽ (VIDEO)
11 | 12 | 2023 I Eka Balašková

Trestnoprávna agresivita, ktorá sa šíri z LIPŠICOVEJ prokuratúry a NAKA smrdí ako zdochlina! Kriminogénny prvok slovenského trestného systému nemá nárok na ďalšie fungovanie, pretože ľudské prava a slobody porušovali bez mihnutia oka a podľa prepisov ich rozhovorov si to ešte aj zvrhlo užívali. Stačilo! My sme Slovákom vo voľbách niečo sľúbili a ideme im to doručiť, skonštatoval Fico.

Parlament musí vyvodiť zodpovednosť aj v tomto prípade!

Advokát Krivočenko zomrel v Trenčíne 28. februára 2021 po tom, ako mu nebola poskytnutá pľúcna ventilácia s odôvodnením, že žiadna nebola k dispozícii, hoci v neďalekom sklade ich bolo niekoľko. Rodinu o jeho smrti informovali až na druhý deň. Bol prvou obeťou koronavírusu za múrmi slovenských väzníc. Robert Fico kvôli jeho prípadu avizuje ďalšie zasadnutie parlamentu.

Pluska pripomína, že advokát Ľubomír Krivočenko bol zadržaný v rámci akcie Dobytkár. Obvinený bol z prania špinavých peňazí, čo po celý čas odmietal. Počas väzby v Justičnom paláci v Bratislave sa vo februári 2021 infikoval koronavírusom. ZVJS popiera, že sa nakazil kvôli umiestneniu do jednej cely s infikovaným mužom. Neskôr bol prevezený do trenčianskej Nemocnice pre obvinených a odsúdených.

Nie, pani ministerka Kolíková! Krivočenko na covid nezomrel
Vo februári 2021 zomrel v trenčianskej väzenskej nemocnici advokát Ľubomír Krivočenko. Jeden z obvinených v kauze Dobytkár. Mária Kolíková, ministerka spravodlivosti, vtedy jeho smrť pripísala Covidu. Vyšetrovanie preukázalo niečo iné, informuje... Čítať ďalej
11 | 08 | 2022 | Eka Balaskova

„Neviem spracovať, akou dehonestujúcou smrťou zomrel. Keby som ja takým spôsobom niekde niekoho držala ako oni môjho manžela a on zomrie, tak mňa zavrú za vraždu,“ povedala vdova, Beáta Krivočenková.

Mária Kolíková, ktorá v tom čase zastávala post ministerky spravodlivosti vtedy tvrdila, že obvineného sa nepodarilo umiestniť na lôžko s pľúcnou ventiláciou.

Aj niekdajšia ombudsmanka Patakyová považovala za preukázané, že v dôsledku nesprávneho manažmentu poskytovania zdravotnej starostlivosti došlo k porušeniu základného práva na ochranu zdravia Ľubomíra Krivočenka. V neďalekej Fakultnej nemocnici totiž miesto s pľúcnou ventiláciou bolo voľné.

Krivočenkova smrť je jedným z argumentov za novelu Trestného zákona a zrušení Úradu špeciálnej prokuratúry a Robert Fico v tejto veci mieni osloviť aj ministra spravodlivosti Borisa Suska (Smer-SSD).

„Toto musí byť prešetrené. Musí byť zistená aj miera zodpovednosti dozorového prokurátora,“povedal Robert Fico, pričom prokurátor, dozorujúci tento prípad má pôsobisko na Úrade špeciálnej prokuratúry. „Mal zisťovať, v akom stave je, ale neurobil nič a potom to dopadlo tak, ako to dopadlo,“ skonštatoval Robert Fico, ktorý mieni zvolať práve kvôli tomuto prípadu mimoriadnu schôdzu NR SR.

„Koľko desiatok porušení ľudských práv musíme strpieť? Koľko rozhodnutí Najvyššieho, Ústavného či Európskeho súdu pre ľudské práva potrebujeme, kým si povieme, že niekde sa stala obrovská chyba? Zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry nie je o pomste. Je o návrate spravodlivosti. Ak chceme právny štát nemôžeme mať prokuratúru, ktorá systematicky koná protiprávne,“ zastal sa zmien v Trestnom zákone aj minister obrany Robert Kaliňák v príspevku na Facebooku.

Robert Kaliňák: ÚRAD ŠPECIÁLNEJ PROKURATÚRY PREKROČIL VŠETKY MEDZE! (VIDEO)
Byť prokurátorom, sudcom či policajtom je pocta. Vyzerá to však tak, že niektorí špeciálni prokurátori zabudli, akú profesiu vykonávajú, konštatuje minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SSD). Odporúča, že ak chcú robiť politiku, prosím, dvere majú... Čítať ďalej
07 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!