VLADIMÍR PUTIN v SAE. Dostali sa ozveny pitiek RICHARDA SULÍKA až do Kremľa?
06 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Hlava Ruskej federácie odcestovala do Spojených arabských emirátov na dôležité hospodársko-ekonomické rokovania. Navštívi i Saudskú Arábiu a Irán. Vzťahy medzi týmito štátmi sú na bezprecedetne vysokej úrovni. Hovoriť sa bude aj o vojne v pásme Gazy.

Ruský prezident Vladimír Putin podnikol vzácnu zahraničnú cestu do Spojených arabských emirátov a na pláne je aj cesta do Saudskej Arábie. Očakáva sa, že bude ruský prezident s prezidentom SAE diskutovať o vojnách v Gaze a na Ukrajine, ako aj o ťažbe ropy.

V Spojených arabských emirátoch sa momentálne koná klimatický summit OSN COP28, Kremeľ však neoznámil, či sa ho zúčastní aj prezident Ruskej federácie. Vladimír Putin sa od marca objavuje v zahraničí čo najmenej, kvôli neprávom udelenému zatykaču, ktorý na neho vydal Medzinárodný trestný súd. Spojené arabské emiráty ani Saudská Arábia, ktorá bude ďalším cieľom jeho návštevy však rozhodnutia tribunálu neuznávajú.

Ruský líder sa nezúčastní ďalších summitov, vrátane stretnutia krajín BRICS v Juhoafrickej republike v auguste, ani summitu G20 v Indii. Ten sa bude konať v septembri, na budúci rok.

Stretnutie medzi Putinom a Mohamedom bin Zayed Al Nahyonom potvrdili, že „vzťahy medzi Ruskom a SAE dosiahli bezprecedentnú úroveň“, ako sa vyjadril ruský prezident. Obchod a ropa budú na programe rokovaní v Spojených arabských emirátov, ktoré sú vo vyhlásení Kremľa hlavným hospodárskym partnerom Ruska v arabskom svete.

Američania a Putin, Barbie, Charles III. a tí druhí
Pocta pre Putina? Magazín Time zaradil Putina do užšieho zoznamu kandidátov na titul „Osobnosť roka“. Kandidát Časopis Time zaradil ruského prezidenta Vladimira Putina do užšieho zoznamu kandidátov na titul Osobnosť roka. Informuje o tom jeho... Čítať ďalej
04 | 12 | 2023 | Milan Laca

V stredu večer bude pokračovať Vladimír Putin na svojej pracovnej ceste a stretne sa s Mohammedom bin Salmánom, korunným princom a vládcom Saudskej Arábie. Obaja lídri zvážia spôsoby, ako podporiť deeskaláciu konfliktu medzi Izraelom a Hamasom.

„Konflikty v Sýrii, Jemene a Sudáne sú témami diskusií tak v Spojených arabských emirátoch, ako i v Saudskej arábii“, uviedol prezidentský asistent Jurij Ušakov.

Predstavitelia Kremľa tiež oznámili, že sa ruský prezident vo štvrtok stretne s iránskym prezidentom Ibrahimom Raisim, aby prediskutoval konflikt na Blízkom Východe.

Ruský prezident navštívil i Ukrajinu, Irán a Čínu. Tieto krajiny boli na zozname jeho návštev naposledy vo februári 2022.

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik