Rusko ZAKÁZALO LGBT+ hnutie
30 | 11 | 2023 I Ivan Mihale

Najvyšší súd v Rusku zakázal LGBT+ hnutie. Ako to odôvodnil?

Ruský Najvyšší súd vo štvrtok zakázal činnosť medzinárodného LGBT+ hnutia na území Ruska s odôvodnením, že ide o extrémistickú skupinu. Informuje o tom TASR na základe správ agentúr AP a AFP.

Súdne pojednávanie sa konalo za zatvorenými dverami bez prítomnosti žalovanej strany.

Ide o najnovší krok v dlhotrvajúcej snahe Ruska obmedzovať uvedenú komunitu ľudí, ktorí majú podľa úradov „netradičnú“ sexuálnu orientáciu a rodové identity.

Žalobu na najvyšší súd podalo tento mesiac ruské ministerstvo spravodlivosti. Ruské úrady podľa neho identifikovali „znaky a prejavy extrémistickej povahy“ zo strany LGBT+ hnutia pôsobiaceho v Rusku vrátane „podnecovania sociálnych a náboženských nezhôd“.

Dôkazy však ruský rezort spravodlivosti neponúkol, píše AP.

Niektorí LGBT+ aktivisti povedali, že sa snažili byť účastníkmi tohto súdneho sporu, keďže sa týkal ich práv. Tvrdia však, že súd ich žiadosť zamietol.

Leyenovej ukrajinské ružové okuliare
Von der Leyenová: Ukrajinské reformy EÚ sú „hlboko pôsobivé“. Šéfka Komisie oceňuje pôsobivé výsledky Ukrajiny v oblasti reforiem, píše denník Politico. Výborné výsledky Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová vyhlásila, že... Čítať ďalej
29 | 11 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik