Kamión spadol z mosta a začal horieť. Dopravná nehoda na diaľnici D1 pri Bělotíne na Hranicku si vyžiadala jeden život
29 | 11 | 2023 I Dušan Janek

Kamión spadol z mosta a začal horieť. Vodič zomrel na mieste dopravnej nehody

Tragicky skončila dopravná nehoda, ktorá sa stala v utorok 28. novembra tesne nadránom na diaľnici D1 pri Belotíne na Hranicku v smere z Ostravy na Přerov a Olomouc. Kamión za jazdy prerazil zvodidlá a zrútil sa z mosta. Po nehode začal horieť.

Požiar zlikvidovali hasiči, ktorí zo zdemolovanej kabíny vyslobodili vodiča. „Následne bola zahájená resuscitácia. Aj napriek všetkej snahe všetkých zasahujúcich lekár záchrannej služby konštatoval smrť vodiča. Pri nehode došlo k úniku prevádzkových kvapalín z prerazenej nádrže, likvidujeme ho tak, aby nedošlo k ohrozeniu životného prostredia,“ oznámila krajská hovorkyňa hasičov Olomouckého kraja Lucie Balážová.

Obeťou nehody bol štyridsaťjedenročný cudzinec. Na vine bol mikrospánok.

„Podľa prvotného šetrenia 41-ročný vodič išiel od Ostravy smerom na Olomouc a pravdepodobne pri jazde zaspal. Potom vyšiel z diaľnice vpravo, prerazil zvodidlá a spadol z mosta. Vodič pri havárii bohužiaľ zomrel,“uviedol policajný hovorca Libor Hejtman. Presnou príčinou a okolnosťami nehody sa zaoberajú prerovskí kriminalisti. Doprava na diaľnici D1 v smere na Olomouc je v mieste nehody obmedzená z troch pruhov na dva.

„Vyhodnotením kamerových záznamov a vyšetrovaním na mieste nehody policajti zistili, že vodič nákladnej súpravy zloženej z ťahača a návesu idúci v smere jazdy na Brno dostal šmyk, s jazdnou súpravou prerazil zvodidlá do protismeru, teda do jazdného pásu na Prahu,“ vyjadrila sa policajná hovorkyňa Dana Čírtková.

Presnou príčinou a okolnosťami nehody sa zaoberajú přerovskí kriminalisti. Doprava na diaľnici D1 v smere na Olomouc je v mieste nehody obmedzená z troch pruhov na dva.

PEKLO NA CESTÁCH: Doprava kolabuje, o život prišlo mladé dievča! (FOTO)
Aktuálne počasie spôsobuje mnohým vodičom problémy na cestách. Na trase Korytárky a Hriňová viacerí vodiči hlásia úsek ako neprejazdný. Kalamita spôsobila patálie aj v ďalších častiach Slovenska. Pri dopravnej nehode pri obci Jelenec zomrela... Čítať ďalej
28 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik