NOVÝ PLAGÁT DPOH! A začala sa PRESTRELKA medzi Tabák a Tormovou (FOTO)
25 | 11 | 2023 I Eka Balašková

Bratislavské Divadlo P. O. Hviezdoslava (DPOH) a jeho vedenie sa zrejme poučilo. Po provokačnom vizuále pre novú divadelnú sezónu s ukrajinskou a dúhovou vlajkou a potupnom zobrazení slovenských historických osobností prichádza DPOH s ďalším vizuálom pre „Pozsony Dance Club“. Teší sa z neho Kristína Tormová, zaujal aj Romanu Tabák. A začala prestrelka!

Na prelome augusta a septembra verejnú mienku rozbúril doslova protislovensky naladený vizuál novej sezóny v DPOH. Chceli ním „povstať proti strašiakom minulosti“, vyslúžili si však len neprijatie divákov, ktoré vyústilo do protestu Matice Slovenskej. Plagát pre nové predstavenie sa nesie v podobnom duchu. Kristína Tormová ho veselo propaguje, Romane Tabák sa však nepáči.

Nestačilo im?

„Vitráže, ktoré sú mementom minulých režimov teraz začínajú rozprávať nový príbeh. Príbeh povstania proti strašiakom minulosti, ktorí sa pokúšajú zatemniť našu budúcnosť. V novom vizuále sa skrývajú súčasné odkazy, nájdete ich všetky?," predstavilo DPOH koncom augusta svoj vizuál pre najbližšiu divadelnú sezónu. Podľa stránky divadla za vznikom vizuálnej identity novej sezóny stojí agentúra Slovak and Friends. Diváci však nový vizuál neprijali s tým, že je to rovnaká propaganda, ako z čias vzniku budovy.

Facebook / Divadlo P. O. Hviezdoslava | Pôvodná vitráž na plagáte

Matica Slovenská niekoľko dní na to dokonca pred divadlom zorganizovala protest pod názvom „Hrdí na Hviezdoslava, na ktorom sa zúčastnilo mnoho Bratislavčanov, ale aj politikov pronárodne orientovaných strán.

TAKTO BUDE VYZERAŤ SLOVENSKO POD VLÁDOU PS! Už ani DPOH nepropaguje slovenskú vlajku
Podpredsedníčka SNS Dagmar Kramplová na cestách za povinnosťami svojou rodnou Bratislavou zahliadla už všeličo. Tentokrát ju ohromil plagát, propagujúci novú divadelnú sezónu v bratislavskom Divadle P. O. Hviezdoslava (DPOH). Prvé, čo na reklame... Čítať ďalej
31 | 08 | 2023 | Eka Balaskova

Potešená Tormová

Nový plagát potešil aj dcéru Borisa Farkaša. Podnikateľka, herečka, moderátorka a spisovateľka Kristína Tormová netají radosť z predstavenia, ktoré DPOH odpremiéruje 3. decembra.

„Plagát k nášmu Pozsony Dance Club je na svete! Po vyše 2 mesiacoch skúšok 3.12. premiérujeme..ak vesmír dopraje, chápeš,“píše Tormová na Facebooku.

Facebook / Kristína Tormová
Tabák spustila diskusiu

„Nemusím volať do Maticu slovenskú. Poučili ste sa,“ konštatovala politička Romana Tabák (SNS) stručne. Jej príspevok spustil doslova komentárovú smršť, v ktorej sa nedala zahanbiť ani autorka statusu.

„Romana, my tie plagáty ale nerobíme kvôli vám. Fakt nie. Plagát sa nerobí podľa toho, čo si myslí Matica, ale podľa toho, ako to súvisí s témou inscenácie alebo dramaturgickým programom. My plagáty nemáme na základe toho, či by sa Matici, alebo Vám, páčili. Fakt nie. Prepáčte,“ odpovedala Tormová.

Zvyšok za ňu v diskusii urobila liberálna fanúšikovská úderka, ktorá si miestami veľmi nechutne podala bývalú poslankyňu.

"boze kedy ta uz konecne zakazu ty ostuda Slovenskych zien? Chod hrat tennis, tvarit sa mudro ti vobec nejde. Otvoris pusu a vzdy je z toho ostuda na 3 zimy...kvoli takym hlupanam jak si Ty, sa clovek ozaj nema chut vratit domov," píše "fanúšička" Frida Calo.

"Tupaňa, ty kde berieš odvahu komentovať čokoľvek ohľadne kultúry? V živote si nebola v divadle, nerozoznáš Štúra od Hviezdoslava a budeš niekomu dávať kázeň, čo a kedy má prezentovať? Keby ťa matovič nezamietol zo schodov na kandidátku, ako ďalšie hromádky smetí, nik by o tebe nevedel a žila by si v prachu svoj ničotný život. Otravuješ vzduch a pochlebujú ti len ľudkovia podobne intelektuálne strádajúci ako ty," poriadne sa do toho oprel Robert Leitl.

Provokatéri na proteste v Bratislave!
Niekoľko stoviek ľudí prišlo v stredu poobede protestovať pred Divadlo P. O. Hviezdoslava (DPOH) v Bratislave, aby vyjadrili nesúhlas s reklamnou kampaňou a vizuálom divadla pre aktuálnu sezónu. Občiansky protest zvolala Matica slovenská, podľa... Čítať ďalej
06 | 09 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia!

Už niekoľko rokov Vám prinášame informácie, ktoré "médiá hlavného" prúdu odmietajú zverejňovať. Robili tak ešte agresívnejšie pred voľbami a je malá nádej, že sa ich prístup k informovaniu v krátkom čase zmení. Preto sa domnievame, že naša úloha pri informovaní verejnosti je stále nezastupiteľná a chceme v nej pokračovať. 
Ďakujeme Vám za doterajšiu podporu, morálnu, aj finančnú. Budeme radi, keď nám budete pomáhať aj naďalej. Podporiť nás môžete svojim darom, ľubovoľným finančným príspevkom. Pre naše fungovanie má aj najmenšia podpora veľký význam.

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní!

Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik